Novosti

23/09/2020

Tjedan istarskih knjižnica - Dobar Libar: 100 bezvremenih knjiga po izboru istarskih knjižničara

Društvo bibliotekara Istre pokrenulo je projekt Tjedan istarskih knjižnica (TIK) s ciljem unaprjeđenja knjižnične djelatnosti, povećanja vidljivosti knjižnica u javnom prostoru te povezivanja svih vrsta knjižnica na području Istarske županije. Drugi po redu Tjedan istarskih knjižnica obilježava se od 21. do 25. rujna 2020. u istarskim knjižnicama, a ovogodišnja središnja aktivnost usmjerena je na promoviranje knjižnične građe.

U okviru TIK-a istarski knjižničari pripremili su popis od 100 knjižnih naslova pod nazivom Dobar Libar: 100 bezvremenih knjiga po izboru istarskih knjižničarakoji će se na različite načine promovirati u knjižnicama. U ovogodišnji TIK uključile su se gradske knjižnice Buje, Buzet, Labin, Novigrad, Pazin, Poreč, Pula, Umag, Knjižnica Arheološkog Muzeja Istre, Knjižnica Talijanske srednje škole Dante Alighieri Pula i Sveučilišna knjižnica Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli.

Knjižničari pozivaju sve zainteresirane čitateljice i čitatelje da posjete knjižnicu, otkriju knjižne naslove s popisa Dobar Libar, posude ih, pročitaju te, podijele iskustvo čitanja.

Također, popis Dobar Libar nalazi se i na mrežnim stranicama Društva www.dbi.hrgdje virtualni posjetitelji mogu ocijeniti i komentirati sve knjižne naslove s liste.

Glavni pokrovitelji 2. Tjedna istarskih knjižnica su Grad Pula-Pola i Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske, a u realizaciju projekta uključio se i Arheološki muzej Istre.