Novosti

23/09/2020

„Najstariji zanat“ u četvrtak, 24. rujna u Istarskom narodnom kazalištu

U četvrtak, 24. rujna 2020. godine Istarsko narodno kazalište – Gradsko kazalište Pula ugostit će zagrebačko kazalište Komedija s predstavom "Najstariji zanat".

Riječ je o kazališnom komadu Paule Vogel, jedne od najvećih živućih dramatičarki u Sjedinjenim Američkim Državama, pa i u svijetu, koja u svojim djelima često progovara o društveno angažiranim temama, seksualnom zlostavljanju, istospolnim zajednicama, homofobiji, ali njezina velika tema su uvijek iznova žene i njihova sudbina u društvu. O njima progovara s dubokim razumijevanjem i ljubavlju, a njena satirička oštrica usmjerena je na nepravde i nelogičnosti s kojima se žene uvijek iznova bore.

Režiju potpisuje Nina Kleflin, kostimografiju Sara Lovrić Caparin, scenografiju Tomislav Ruszkowski, glazbu Nikolina Belan, a dizajn svjetla Anđelko Kos.

U ulogama pet žena našle su se poznate hrvatske kazališne glumice: Mila Elegović, Nera Stipičević, Nada Abrus, Jasna Bilušić i Mirela Brekalo Popović.

„Najstariji zanat“, gorko slatka drama Paule Vogel govori o ženama i o njihovoj ranjivosti, njihovom položaju u svijetu i nastojanju da ga promijene. Predstava iskreno progovara o dubokoj osamljenosti, starosti i o egzistencijalnom strahu.

Početak predstave je u 20 sati.

Zbog epidemioloških mjera broj posjetitelja je ograničen.