Novosti

24/09/2020

Otvorene prijave za Virtualnu školu društvenih inovacija

Zaklada za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva organizira prvu Virtualnu školu društvenih inovacija koja će se održati od 5. do 16. listopada 2020. godine u Puli.

Prijave su otvorene za sve zainteresirane sudionike, a potrebno je sastaviti tim od 3 osobe. Timovi, vođeni mentorima - stručnjacima u području društvenog poduzetništva, marketinga i brendiranja, povijesti i storytelling-a, razradit će poslovni model novog društvenog poduzeća. Svi polaznici dobit će potvrdu o sudjelovanju s navedenim vještinama i znanjima koja su stekli. Najbolji prijedlog bit će realiziran, a članovi pobjedničkog tima imat će priliku sudjelovati u samoj realizaciji uz naknadu.

Virtualna škola društvenih inovacija održat će se online putem uvodnih video predavanja i konzultacija sa stručnjacima u navedenim područjima, osim završne prezentacije poslovnih planova koju će ocjenjivati stručna komisija. Virtualna škola društvenih inovacija idealna je prilika za stjecanje iskustva i suradnju s vodećim stručnjacima u navedenim područjima.

Tema virtualne škole društvenih inovacija je "Lokalna filantropija – mogućnost za inovativnost i zapošljavanje". Mogućnost i potencijal koji Pula kao grad ima u svojoj filantropskoj priči nadilazi osnovne društveno odgovorne i dobročiniteljske pojmove. Taj veliki kulturno, turističko-društveni potencijal koji se može staviti u funkciju, ne samo prikupljanja sredstava i osvještavanja o važnosti dobročinstva i solidarnosti, već kroz svoju filantropsku priču, stvara temelj u budućim generacijama za društveno odgovornim ponašanjem i življenjem.

Prijave su otvorene do 30. rujna 2020. godine.

Više o Virtualnoj školi društvenih inovacija možete pronaći u privitku.