Novosti

07/10/2020

Operacija Pašareta 8. listopada u INK

Premijerna izvedba predstave Operacija Pašareta u Istarskom narodnom kazalištu – Gradskom kazalištu Pula održat će se u četvrtak, 8. listopada u 20 sati.

Produkcija je to iz programa Čakavske scene Istarskog narodnog kazališta autora Branka Lučića u režiji Jasminka Balenovića koja je imala svoju ambijentalnu premijeru 24. srpnja 2020. godine u Lindaru.

Operacija Pašareta mnogo duguje engleskoj kultnoj seriji 'Allo 'Allo!, ali je istodobno i posve različita. U oba se slučaja radnja događa tijekom Drugog svjetskog rata, u oba je slučaja oštarija središnje mjesto nadigravanja, i jedna i druga komedija govore o svojevrsnom "suživotu" mještana i okupacijskih snaga. Sve ostalo su zakonitosti komedije, njenih zapleta i raspleta.

U komediji igraju: Nika Ivančić (PJERINA, oštarica), Teo Tiani (PJERO, njezin otac), Lino Brozić (BEPI, partizan), Lara Živolić (BLOODY MARY (Mary O'Brien), egzekutorica britanske tajne službe MI6), Luka Juričić (Herr KURTZ, njemački kolonelo) i Luka Mihovilović (Herr FLEDERMAUS, batica od Gestapa).

Novim kazališnim projektom Istarsko narodno kazalište ispunjava svoju misiju i zacrtane ciljeve u pogledu razvoja produkcija na čakavskom dijalektu, poticanju interesa publike za zavičajnom kulturom, temama i očuvanju jezika kao ishodištu identiteta i nematerijalne kulturne baštine.

Nakon Lindara, predstava je, u sklopu tradicionalnog programa INK na Kaštelu ljeti, odigrana u tri termina u srpnju.

Reprize Operacije Pašareta u Istarskom narodnom kazalištu najavljene su za 9. i 10. listopada u 20 sati.