Novosti

23/10/2020

Novi broj časopisa Paediatria Croatica o aktualnim izazovima očuvanja zdravlja djece

Objavljen je novi broj časopisa Paediatria Croatica koji i ovoga puta progovara o aktualnim temama namijenjenima očuvanju zdravlja najmlađih. Čitatelji u novom broju mogu pronaći korisne i aktualne informacije o izazovima očuvanja zdravlja djece, inicijativama pomoći djeci u tijeku pandemije, kao i o partnerstvu i sinergiji za dobrobit djece u Hrvatskoj, kao što je akcija "Gradovi i općine-prijatelji djece" i projekti "Županija-prijatelji djece" i "Gorski kotar-prijatelj djece", zatim o demografiji te o inicijativama pomoći djeci nakon potresa u Zagrebu.

Doprinos je to Akademije medicinskih znanosti Hrvatske, Hrvatskog liječničkog zbora, Hrvatskog pedijatrijskog društva, Hrvatsko društva za preventivnu i socijalnu pedijatriju, u suradnji s izdavačima časopisa Uredom UNICEF-a za Hrvatsku i Ministarstvom zdravstva Republike Hrvatske

Gost urednik ovog broja, posvećenog zdravstvenoj zaštiti djece i demografiji je prof. dr. sc. Josip Grgurić, član Središnjeg koordinacijskog odbora akcije "Gradovi i općine-prijatelji djece".

Glavna urednica prof. dr. sc. Ingeborg Barišić, preporučuje ovaj časopis svim zdravstvenim djelatnicima koji vode brigu o djeci te da prate, primjenjuju i šire preporuke koje su znanstveno utemeljene.

Kako časopis donosi teme o aktualnim izazovima očuvanja zdravlja djece koristan je svima koji svakodnevno rade na ostvarivanju prava djece i brizi za djecu kao putokaz pravovremene i bolje zdravstvene zaštite najmlađih kao jedne od najranjivijih skupina društva.

Pula kao Grad – prijatelj djece časopis Paediatria Croatica u elektronskom obliku proslijedio je predškolskim ustanovama u Puli, osnovnim školama čiji je osnivač, Dnevnom centru za rehabilitaciju Veruda Pula, Društvu Naša djeca i Službi za javno zdravstvo i promicanje zdravlja Zavoda za javno zdravstvo Istarske županije.

Novi broj časopisa Paediatria Croatica u elektronskom obliku možete pronaći ovdje.