Novosti

05/11/2020

Vikend u INK Gradskom kazalištu Pula

U petak, 6. studenog 2020. godine u 18 sati u Istarskom narodnom kazalištu – Gradskom kazalištu Pula gostuje Umjetnička organizacija TeatruM Zagreb s predstavom za djecu ŠUMASTIKUS.

Autori Sanja Milardović i Petar Cvirn ujedno i igraju u predstavi.

„Šumastikus“ je predstava o dva naizgled potpuna različita djeteta Rozi i Drašku. Zajedno se nađu  u šumi i ovise samo jedno o drugome.

Ona ima mp3 player i rozi dvorac a on pravi šator. Ona voli slušati  Taylor Swift a on voli slušati sove. Ona ima puno prijatelja, a on samo nekoliko.

Povremene svađe, zajednička otkrića, sve skupa začinjeno preživljavanjem u prirodi i prožeto čarobnim pričama naslova iz lektire kao što je Šuma Striborova, čini ovu predstavu magičnim mjestom protagonista, a time i zanimljivim i uzbudljivim doživljajem za publiku.

Predstava je zamišljena kao dio projekta koji se bavi osvještavanjem mlađih uzrasta, u rasponu od 5 godina starosti, o znanjima preživljavanja u prirodi, prednostima i manama tehnologije te pravim prijateljstvom.

 

U subotu, 7. studenog 2020. godine u 20 sati bit će izvedena plesna predstava suvremenog plesa RAVE ON u suradnji s Plesnom mrežom Hrvatske i u produkciji  Masa dance company iz Zagreba.

Koreografi i autori su Puležani sa zagrebačkom adresom Aleksandra Mišić i Ognjen Vučinić.
Ognjen Vučinić ujedno je i izvođač u predstavi.


Rave kultura predstavlja autorovu društvenu uspomenu, njegov pokušaj da se osjeća kao dio zajednice stvarajući vezu s plemenom kroz ples i tjelesnost. Glazba i estetika pokreta rave plesa za njega imaju značenje koje se osjeća kao putovanje, transformacija, transcendencija i moć oslobađanja; prepoznavanje individualnosti unutar kolektiva. U tijelu autora, rave rezonira kao osjećaj koji se izaziva zvukovima i ritmom. Prema njegovim riječima, “njegov“ rave je samo njegov, prostor dijeli s ljudima, ali ne i osjećaj.

Ovaj solo balansira između parodije nejasnih pokušaja da se objasni fenomen rave kulture i ozbiljnog pokušaja da se vidi u unutarnje Ja.

Struktura i koncept nastali su kao inspiracija radom Josepha Beuysa, poznatog kao “provokatorski umjetnik” i njegovim performansom “Kako objasniti slike mrtvom zecu“.