Novosti

06/11/2020

Susreti s umjetnikom – razgovori i stručna vodstva uz samostalnu izložbu Roberta Paulette

U prostorima Muzeja suvremene umjetnosti Istre u tijeku  je samostalna izložba jednog od najistaknutijih istarskih umjetnika Roberta Paulette. Pod nazivom Veruda Boogie – Woogie umjetnik predstavlja recentnu produkciju, šezdesetak radova nastalih 2019. godine te u većoj mjeri 2020. godine koju, kako i sam naziv izložbe daje naslutiti, posvećuje upravo Verudi, pulskoj gradskoj četvrti u kojoj živi i stvara gotovo puna četiri desetljeća. 
 
Uz izložbu predviđeni su paralelni programi među kojima i susreti s umjetnikom; razgovori i stručna vodstva. Posljednji termin namijenjen široj javnosti predviđen je u subotu, 7. studenoga 2020. godine u 11.00 sati.
Prilika je to da u direktnoj interakciji i komunikaciji s umjetnikom publika dozna više detalja o samim izlošcima, procesu njihova nastanka, o pričama koje se kriju iza samih radova, o načinu razmišljanja i djelovanja jednog od naših najzanimljivijih i najproduktivnijih umjetničkih osobnosti.
 
Izložba je otvorena do 15. studenog 2020. godine u radno vrijeme muzeja svakim danom, osim ponedjeljka i blagdana, od 10.00 do 19.00 sati, a ulaz je slobodan.
Realizacija izložbe omogućena je uz potporu Grada Pule, Turističke zajednice Grada Pule, Upravnog odjela za kulturu i zavičajnost Istarske županije i Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske.

 

U cilju sprječavanja širenja bolesti COVID-19 susreti su organizirani za manje grupe posjetitelja te je obavezna dezinfekcija ruku pri ulasku u prostor, mjerenje tjelesne temperature beskontaktnim toplomjerom, davanje osobnih podataka za potrebe vođenja Evidencije o posjetiteljima, obavezno je nošenje zaštitnih maski za vrijeme boravka u Muzeju i držanje fizičkog razmaka od dva metra.