Novosti

11/11/2020

Učenici Škole za odgoj i obrazovanje razveselili pulske epidemiologe „super keksićima“

Zadrugari Učeničke zadruge „Šparooga“ Škole za odgoj i obrazovanje - Pula poklonili su pakete „super keksića“ epidemiološkoj službi Zavoda za javno zdravstvo Istarske županije.

Od početka epidemije učitelji Škole za odgoj i obrazovanje – Pula educiraju učenike o načinu na koji se borimo protiv bolesti, uče ih kako koristiti maske, rukavice, kako održavati higijenu ruku i držati distancu. Učenike uče i tko se sve brine da ostanemo zdravi i koliko je važno pridržavati se svih mjera koje određuje Stožer civilne zaštite.

„Kada smo učenicima pojašnjavali tko su to epidemiolozi i što oni rade te kako sve za nas brinu, postavili su pitanje: „A tko brine o epidemiolozima“? Na to smo se zamislili i shvatili da je odgovor na to pitanje: „Mi brinemo tako što ih slušamo i čuvamo se“, rekla je ravnateljica  Škole za odgoj i obrazovanje - Pula Višnja Popović.

Tada su došli na ideju da epidemiolozima Zavoda za javno zdravstvo Istarske županije pripreme „super keksiće“ te su Zadrugari marljvo prionuli poslu, izradili keksiće, zapakirali ih i pripremili poklon pakete.

Nesvakidašnji poklon ravnateljica Popović danas, 11. studenoga 2020. godine predala je ravnatelju Zavoda za javno zdravstvo Istarske županije Aleksandru Stojanoviću za „super ekipu epidemiologa“ kojima su im se učenici s teškoćama u razvoju željeli zahvaliti za sve što posljednjih mjeseci čine za građane Pule.