Novosti

02/12/2020

Online međunarodna likovna kolonija Škole za odgoj i obrazovanje - Pula

U organizaciji Škole za odgoj i obrazovanje – Pula održana je online 3. međunarodna likovna kolonija mladih umjetnika iz gotovo čitave Hrvatske i inozemstva. Uz sudionike hrvatskih centara i škola, na koloniji su sudjelovali i umjetnici iz Slovenije, Bosne i Hercegovine te Njemačke.

Učenici su koristili tehniku slikanja jestivim uljem i vodenim bojama ili temperama u želji da se učenicima na vrlo jednostavan i zoran način približi jedna osnova kemijska reakcija. U ovom slučaju to je miješanje dvaju materija kao što su ulje i voda. Kroz likovni proces učenici su imali prilike uočiti kako se ulje i voda "ne vole" pa se iz tog razloga ne spajaju već "bježe" jedan od drugoga stvarajući pritom čarobne slike. Svaka slika koja nastaje na ovakav način je unikatna i pruža učeniku veliko veselje i trenutak iščekivanja i iznenađenja. Isto tako pruža bezbroj novih mogućnosti lišenih imitiranja i predvidivosti. Zbog svega toga ova tehnika ima veliku prednost u odnosu na druge tehnika koje su predvidive i moguće ih je kontrolirati.

 

„Pokušavamo održati što normalniji život Škole u ovim izazovnim i novim vremenima. Zahvaljujemo Gradu Puli na podršci u realizaciji naših projekata i zamisli“, rekla je ravnateljica Škole za odgoj i obrazovanje – Pula Višnja Popović.

 

Bilten s netom završene 3. međunarodne likovne kolonije možete pogledati virtualno, a nalazi se u privitku.