Novosti

02/12/2020

Prosinac u Knjižnici

I ove godine Gradska knjižnica i čitaonica Pula oprašta se s godinom na odlasku uz puno knjiga, toplih riječi i Knjižnicu Bake Mraz.

Dječji odjel Središnje knjižnice obukao je svoje zimsko ruho gdje svu djecu pored peći priča čeka. Već tradicionalno, ugostit će Baku Mraz i njezine priče iz adventskog kalendara - i toonline:u prosincu nastavljaju s videopričaonicama i videoradionicama na YouTube kanalu i Facebooku te pričaonicama uživo petkom na platformi Zoom. Uz to, Knjižnica predstavlja 12 digitalnih slikovnica koje su rezultat radionice na daljinu Razlistaj priču – Zelena pričaonica  održane u Mjesecu hrvatske knjige u suradnji s dječjim vrtićima i osnovnim školama.

Tijekom posljednjeg mjeseca u godini u Središnjoj knjižnici postavljene su tri izložbe:

Miriše na Božić – raskoš slasticaposebna je izložba u suradnji sa Školom za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu Pula i njihovom knjižničarkom Željkom Kondić Dabo

Kreativni Božićveć tradicionalna prosinačka izložba radova polaznika likovno-kreativne radionice Artić pod mentorstvom Sanje Simeunović Bajec

Od izvornika do prijevoda14. je godišnja izložba Društva hrvatskih književnih prevodilaca.

 

A da Božić nisu samo kuglice i lampice, glazba i pokloni, već i naše dobre misli i ispunjeno srce, pokazat će još jednom njihov Bor dobrih želja. Potaknuti božićnom radošću i prosinačkim veseljem, i ove godine postavili su bor dobrih želja.

„Dođite u knjižnicu tijekom prosinca dodajte svoju želju na bor, posjetiteselfie božićni kutak, posudite knjigu iz božićne kutije i začitajte se“, pozivaju iz Gradske knjižnice i čitaonice Pula.

Programi su organizirani u sklopu manifestaciju Prosinac u Puli – Dicembre in citta'.

Više o pojedinim aktivnostima možete pronaći na www.gkc-pula.hr,Facebookui Instagramu.