Novosti

04/12/2020

Operacija Pašareta u INK 11. prosinca

U petak, 11. prosinca 2020. godine u 20 sati u Istarskom narodnom kazalištu -  Gradskom kazalištu Pula na rasporedu je repriza predstave Operacija Pašareta  autora Branka Lučića i u režiji Jasminka Balenovića.

U podjeli su  sjajni mladi glumci: Nika Ivančić, Teo Tiani, Lino Brozić, Lara Živolić, Luka Juričić i Luka Mihovilović.

Operacija Pašareta mnogo duguje engleskoj kultnoj seriji 'Allo 'Allo!, ali je istodobno i posve različita. U oba se slučaja radnja događa tijekom Drugog svjetskog rata, u oba je slučaja oštarija središnje mjesto nadigravanja, i jedna i druga komedija govore o svojevrsnom "suživotu" mještana i okupacijskih snaga. Sve ostalo su zakonitosti komedije, njenih zapleta i raspleta.
Novim kazališnim projektom iz programa Čakavske scene Istarsko narodno kazalište ispunjava svoju misiju i zacrtane ciljeve u pogledu razvoja produkcija na čakavskom dijalektu, poticanju interesa publike za zavičajnom kulturom, temama i očuvanju jezika kao ishodištu identiteta i nematerijalne kulturne baštine.

 

Operacija Pašareta premijerno je izvedena u Lindaru 24. srpnja 2020. godine te je nakon toga doživjela više uspješnih izvedbi na pulskome Kaštelu i u Istarskom narodnom kazalištu.