Novosti

11/12/2020

Tjedan glazbe U INK

Istarsko narodno kazalište - Gradsko kazalište Pula s ponosom najavljuje pomno odabran glazbeni program, kako bi publici uljepšali svakodnevicu i uveli ih u nadolazeće blagdanske dane u što ljepšem ozračju, a najavljuju glazbu dostojnu svjetskih koncertnih dvorana.

U ponedjeljak, 14. prosincau 20 sati održat će se koncert „Samo najbolje“ Marijana Đuzela  u povodu 250. godišnjice rođenja skladatelja Ludwiga van Beethovena

Pijanist Marijan Đuzel (1990.) stekao je osnovno glazbeno obrazovanje u svom rodnom gradu Imotskom. Gimnaziju i srednju školu (klavir u klasi Kosovke Čudine) završio je u Splitu. Klavir je diplomirao na zagrebačkoj Muzičkoj akademiji kao student Đorđa Stanettija. Studirao je i na Akademiji za glasbo u Ljubljani u klasi Dubravke Tomšič, te je bio student Universität für Musik und darstellende Kunst Wien (klasa Jana Jiračeka von Arnima). Svoja pijanistička znanja usavršio je na Koninklijk Conservatorium u Bruxellesu kod Aleksandra Madžara. Dobitnik je brojnih nagrada i priznanja te je održao recitale u Hrvatskoj i inozemstvu nastupajući na poznatim hrvatskim festivalima i ciklusima koncerata, kao što su Dubrovačke ljetne igre, Splitsko ljeto, Glazbene večeri u Sv. Donatu, Hvarske ljetne priredbe, Glazbeni umjetnici Zagrebu, Festival Sv. Marka, Koncerti u Eufrazijani, Koncertna sezona Grada Zadra, Rapske glazbene večeri, Svibanjske glazbene večeri u Šibeniku i Rovinj Art&More.

 

U srijedu, 16. prosinca 2020.u 20 sati publika će moći uživati u programu „ZAJC U INK“, a riječ je o Novogodišnjem gala koncertu pod dirigentskom palicom Valentina Egela.

Sjajan Riječki simfonijski orkestar svojoj publici već godinama uspijeva uzbudljivim programom i poletnom izvedbom pružiti uvijek novo iskustvo novogodišnjih koncerata.

Ovo je i godina u kojoj se slavi 250. obljetnica rođenja glazbenoga genija Ludwiga van Beethovena, stoga je  u program Novogodišnjih gala koncerata uvršteno i jedno od njegovih najpopularnijih djela – Sedma simfonija.

Na programu će se naći i nezaobilazni Strauss te skladbe Dvořáka i Čajkovskog.