Novosti

23/12/2020

Za dodatnu sigurnost pješaka Grad Pula postavio treptače na semaforiziranim raskrižjima

S ciljem doprinosa još većoj sigurnosti pješaka, poglavito djece, jučer su postavljeni novi treptači na semaforiziranim raskrižjima Vukovarska - Rakovčeva i Vukovarska - Stankovićeva.

Novim treptačima, koji su postavljeni uvažavajući zahtjev Vijeća roditelja OŠ Kaštanjer, upozorava se vozače vozila koja iz Vukovarske skreću u Rakovčevu ulicu, te iz Vukovarske u Stankovićevu ulicu na dodatan oprez budući su u koliziji s pješacima koji prelaze Stankovićevu, odnosno Rakovčevu ulicu  za vrijeme trajanja zelenog svjetla na semaforima.

Podsjetimo nadalje, da Grad Pula kontinuirano uspostavlja prometna rješenja kojima se doprinosi sigurnosti svih sudionika u prometa u kontekstu kojemu se može spomenuti recentna postava umjetnih izbočine jastučastog oblika u Stankovićevoj ulici,  neposredno prije raskrižja s Ulicom Rimske centurijacije; na dijelu Rakovčeve ulice, neposredno prije raskrižja sa Zadarskom ulicom, kao i pripadajuća signalizacija; zatim neposredno prije raskrižja Stankovićeve ulice i Varaždinske ulice, te Rakovčeve ulice i Ulice Rimske centurijacije. Umjetne izbočine jastučastog oblika postavljene su i na dvije lokacije u Tomasinijevoj ulici i Krležinoj ulici; na Kavrerskom putu, gdje su se postojeće umjetne izbočine zamijenile jastučastim, te jedan par na dijelu Koparske ulice (kod Stande).

Ovom prilikom se mole svi sudionici u prometu na dodatan oprez u prometu posebno na uvodno navedenim izrazito frekventnim semaforiziranim raskrižjima.