Novosti

24/12/2020

Održana 22. sjednica Savjeta mladih Grada Pule

Savjet mladih Grada Pule održao je posljednju sjednicu u svojem trogodišnjem mandatu, online putem aplikacije Zoom zbog epidemiološke situacije. Uz članove Savjeta 
mladih na sjednici je bila prisutna Lena Radunić iz Upravnog odjela za kulturu Grada Pule koja se zahvalila članovima na radu, idejama i doprinosu tijekom trajanja mandata. Pozvala ih je da i dalje sudjeluju u različitim inicijativama od interesa za mlade jer upravo mladi najbolje znaju kreirati zajednicu po svojoj mjeri, u skladu s vlastitim potrebama.

Članovi Savjeta mladih Grada Pule iskoristili su ovu priliku i prisjetili se svih aktivnosti u mandatu koji će uskoro biti iza njih. Zasigurno jedan od najvećih izazova bila je organizacija Nacionalne konferencije Savjeta mladih koja se krajem 2018. godine održala u Puli, u  prvoj godini mandata. Osim osvrta na trogodišnji mandat, pripremljen je i usvojen Izvještaj o radu Savjeta mladih Grada Pule za 2020. godinu.

Član Savjeta mladih Grada Pule Paolo Pelesk podnio je izvještaje o online radionici „Što bi trebali raditi savjeti mladih“ te o online tribini s udrugom ZUM na temu izrade novog strateškog dokumenta za mlade Grada Pule. Online radionica “Što bi trebali raditi savjeti mladih” bila je obuka postojećih i potencijalnih članova savjeta mladih o djelokrugu, zadacima i ovlastima članova savjeta mladih. Pri samom je kraju prezentiran projekt Certificiranja grada za mlade koji je pokrenula Udruga gradova u RH. Predstavljani su kriteriji koje će gradovi morati zadovoljiti kako bi dobili certifikat grada za mlade.
 

Zajednički zaključak članova Savjeta mladih Grada Pule da je iza njih izazovan period u kojem su svojim angažmanom dali doprinos kvaliteti života mladih u Gradu Puli te stekli bogato iskustvo koje će im pomoći u njihovom daljnjem osobnom razvoju.