Novosti

13/01/2021

Najčitaniji naslovi i preporuke za čitanje za djecu i mlade

Knjižnice imaju veliku ulogu na putu razvijanja čitateljske navike i ljubavi prema knjizi i općenito pisanoj riječi od najranije životne dobi kako bi kod djece prenijeli i izgradili pozitivan odnos prema čitanju, potaknuli želju i interes za čitanjem i knjigom, približili i predstavili djeci svijet slikovnica i knjiga, potrudili se da djeca zavole čitanje, da im to postane užitak i dio svakodnevice. Knjižnica na taj način postaje mjesto zabave, druženja, igre i učenja, ali i predstavlja mjesto gdje roditelji mogu kvalitetno i sadržajno provesti vrijeme sa svojim djetetom.

Gradska knjižnica i čitaonica Pula je tijekom pandemijske 2020. godine dio usluga prilagodila epidemiološkim mjerama pa njihovi članovi istovremeno mogu posuditi do 10 naslova te naručiti željene naslove e-mailom ili telefonom koje mogu preuzeti u Knjižnici bez čekanja. Također, svi članovi imaju pravo i na usluge iBiblosa i Bibliotece digitale italiane in Istria čime im je omogućena posudba e-knjiga od kuće. Više informacija o uslugama nalazi se na www.gkc-pula.hr.

 

Na početku 2021. godine, koja je proglašena Godinom čitanja, Gradska knjižnica i čitaonica Pula objavila je popis najčitanijih i najtraženijih knjiga za djecu i mlade u 2020. godini, uz preporuku za čitanje u posljednjem tjednu zimskih školskih praznika i godišnjem dobu kada više vremena provodimo kod kuće.

 

Uz najčitanije naslove u prošloj godini knjižničari Odjela za djecu i mladež preporučuju i sljedeće naslove koje možete pronaći u privitku.