Novosti

16/02/2021

Zamjenica gradonačelnika Elena Puh Belci s maškarama iz OŠ Centar na Forumu

Središnji pulski gradski Trg Forum danas su okupirale maškare, a dječji smijeh i vesele kostimirane igre potaknuli su zamjenicu gradonačelnika Elenu Puh Belci da im se pridruži. Učenici nižih razreda Osnovne škole Centar sa svojim učiteljicama prošetali su centrom grada, razveselili prolaznike i zaustavili se u igri ispred Gradske palače i Augustovog hrama.

 „Kada sam čula veseli dječji smijeh odmah sam vas došla vidjeti i pohvaliti. U ovoj izazovnoj godini umjesto tradicionalnog karnevala svaka škola, svaki razred i učiteljice svojom su domišljatošću osmislili kako ipak obilježiti tradicionalne pokladne običaje. Djeca se vole maskirati i uživati u kostimima omiljenih junaka i drago mi je da ste to prepoznali i omogućili im da se i ove godine imaju priliku pokazati našim građanima na ulicama Pule“, zadovoljno je rekla zamjenica gradonačelnika Elena Puh Belci.

A na suncem okupanom drevnom Forumu mogle su se vidjeti princeze, kraljice, sirene, Frozen, gusari, mornari, Spiderman i brojni drugi junaci iz omiljenih dječjih slikovnica, računalnih igrica ili filmova.

Nakon kratkog defilea Pulom i uz pokoji čokolatin iz ruku zamjenice gradonačelnika učenici Osnovne škole Centar u svojim su se kostimima vratili na nastavu.