Novosti

05/03/2021

Upriličen prijem za najbolji hrvatski radio - Radio Istru

Radio Istra je na nedavno održanoj dodjeli prestižnih medijskih nagrada „Zlatni studio“, u organizaciji Jutarnjeg lista, odnio pobjedu u kategoriji „Najbolja radijska postaja“ i tim je povodom danas upriličen prijem u sjedištu Istarske županije, u Puli. Prijem za djelatnike Radio Istre, na čelu s direktorom Zvjezdanom Jurcolom i glavnom urednicom Melitom Gržić Pincin, upriličili su zamjenica istarskog župana Sandra Ćakić Kuhar i gradonačelnik Pule Boris Miletić, a prisustvovao je i pročelnik Kabineta župana Ivan Glušac.

- Radio Istra ove godine slavi 30 obljetnicu postojanja i vjerujem kako niste mogli željeti bolji poklon od dobivanja nagrade za najbolju radijsku postaju u Hrvatskoj. Medijska nagrada Zlatni studio potvrda je vašeg dugogodišnjeg rada, a posebno je značajno što ste ju osvojili zahvaljujući glasovima vjernih slušatelja i to u nimalo lakoj konkurenciji, poručila je zamjenica župana dodajući kako su klasični mediji, poput televizije i radija, danas u nezavidnoj situaciji u odnosu na društvene mreže i internet što se brzine tiče, koja često ide nauštrb točnosti i istinitosti. Međutim, novija istraživanja potvrđuju da medijska publika kao najvjerodostojnije medije izdvaja upravo one klasične.

- Nesumnjivo je kako su i brojni slušatelji tu odliku prepoznali i u Radio Istri, koji povrh informiranja pruža i razonodu, a valja spomenuti da su u vašem programu zastupljene emisije za sve uzraste, kao i ona namijenjena za talijansku nacionalnu zajednicu. Još jednom iskrene čestitke u ime istarskog župana Fabrizija Radina, Istarske županije i svoje osobno na nagradi, kao i na 30. rođendanu. Puno uspjeha vam želimo i u daljnjem radu, kazala je Ćakić Kuhar, koja i sama, kako je rekla, u automobilu često sluša Radio Istru.

Gradonačelnik Miletić spomenuo je sportsku uzrečicu „važno je sudjelovati“, ali i dodao kako pobijediti znači biti najbolji, što može samo jedan.

- Dobiti Zlatni studio, rekao bih Oskara za radio postaju, u nemaloj konkurenciji veliko je priznanje za vaš rad i entuzijazam, koji se u emisijama osjeti. Što god čovjek radi, treba to činiti sa srcem, a to se kod vas doista osjeti. Radio slušam dok sam u autu, poslušam i Radio Istru i drago mi je čuti našu domaću besed, kao što mi je drago što je Radio Istra vjerodostojna postaja, što je danas jako, jako bitno. Želim vam puno uspjeha i da se frekvencije Radio Istre čuju čim više i šire. Još jednom iskrene čestitke, zaključio je Miletić.

Direktor Zvjezdan Jurcola zahvalio se na prijemu i potpori, te je predstavio prisutne suradnike: glavnu urednicu Melitu Gržić Pincin, voditeljice i novinarke Elianu Batagelj i Ines Gržinić Škrinjar, voditelja tehnike Dragana Jovičića, voditelja i glasa iz reklama Željka Hrvata, te Ivanu Belanić iz marketinga. Inače, Radio Istra ima 17 stalno zaposlenih djelatnika i 9 honoraraca.

- Drago nam je što nas je žiri, koji nas je nominirao, prepoznao naš dugogodišnji rad, trud, odgovornost i ljubav prema radijskom poslu, a nakon toga još više nam je drago da su slušatelji donijeli ovu nagradu u Istru. Zlatni studio je došao u pravo vrijeme jer slavimo 30 godina, što ćemo pokušati obilježiti nekom većom nagradnom igrom, izdat ćemo monografiju te organizirati svečani skup 22. rujna, vjerojatno u pazinskom Spomen domu, rekao je Jurcola.

Glavna urednica složila se kako je dobiti nagradu od strane publike, najveće priznanje koje je moguće dobiti u ovome poslu:

- Istrijani su još jednom pokazali da vole i štimaju svoje, što se s ničime ne može platiti i jako nam je drago zbog toga. Prepoznali su da se stvarno dajemo u poslu, da ga radimo s puno srca i ljubavi, da otvaramo eter za njih i da su dobrodošli u naš program. Vide da radimo emisije koje promoviraju našeg malog, istarskog čovikaili uspješnog gospodarstvenika ili neku našu narodnu kulturnu baštinu, odnosno da je eter Radio Istre pun Istre.