Novosti

11/03/2021

Jednoglasno usvojen Program rada Savjeta mladih Grada Pule za 2021. godinu

U Zajednici Talijana Pula – Circolo, održala se 31. sjednica Gradskog vijeće Grada Pule. Vijećnici su jednoglasno donijeli Odluku o produljenju važenja Lokalnog programa za mlade Grada Pule 2018. – 2020. do kraja 2022. godine te Program rada Savjeta mladih Grada Pule za 2021. godinu.
Na 2. sjednici Savjeta mladih Grada Pule, održanoj 4. veljače 2021. godine, članovi su jednoglasno usvojili Program rada za 2021. godinu. Paolo Pelesk, predsjednik Savjeta mladih Grada Pule prezentirao je na Gradskom vijeću Grada Pule strateške smjernice i aktivnosti koje Savjet mladih planira provesti u 2021. godini. Program rada Savjeta mladih, sastoji se od pet područja djelovanja koja su definirana u skladu s Lokalnim programom za mlade Grada Pule 2018.- 2020. Pet temeljnih cjelina kojima će se članovi baviti u 2021. godini jesu: obrazovanje i usavršavanje mladih, položaj na tržištu rada i poduzetništvo mladih, zdravlje mladih i socijalna politika, aktivno sudjelovanje mladih u društvu i kultura i slobodno vrijeme mladih. Savjet mladih će u 2021. godini provesti aktivnosti uključivanja mladih u društvo kroz različite radionice, debate, javne rasprave, panele, projekte te sportske, volonterske, kulturne i društveno-političke aktivnosti. Na takav način će se mlade potaknuti na zdrav način življenja, osvijestiti o društvenoj odgovornosti te aktivnije uključiti u društvo. Svojim primjerom uključivanja i podupiranja društvenih zbivanja i aktivnosti, Savjet mladih će poticati ostale mlade na uključivanje, aktivizam te time doprinos lokalnoj zajednici.
U okviru svog djelokruga, Savjet mladih raspravlja o pitanjima značajnim za rad Savjeta mladih, kao i o pitanjima iz djelokruga rada Gradskog vijeća koja su od interesa za mlade te daje mišljenja Gradu prilikom donošenja različitih akata koji se odnose na mlade. Putem svojeg predstavnika, sudjeluje u radu Gradskog vijeća prilikom donošenja odluka, mjera i programa od osobitog značenja za unaprjeđivanje položaja mladih na području grada Pule i to davanjem mišljenja, prijedloga i preporuka o pitanjima i temama od interesa za mlade. Također, Savjet mladih Grada Pule sudjeluje u izradi, provedbi i praćenju provedbe Lokalnog programa za mlade, daje pisana očitovanja i prijedloge nadležnim tijelima o potrebama i problemima mladih