Novosti

19/03/2021

Održana Županijska smotra LiDraNo 2021.

Osnovna škola Centar bila je domaćin Smotre literarnog, dramskog-scenskog i novinarskog stvaralaštva učenika osnovnih i srednjih škola LiDraNo 2021. za područje Istarske županije.

Ovogodišnji LiDraNo održan je 18.ožujka 2021. u virtualnom okruženju s početkom u 9.30 sati. Unatoč epidemiološkim uvjetima, Smotra je uspješno održana na Zoom platformi gdje su učenici i njihovi mentori mogli pratiti dramsko-scenske nastupe i prisustvovati okruglim stolovima za pojedina povjerenstva. U virtualnom okruženju sudionike su pozdravile ravnateljica škole Loreta Ribarić, pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Elvira Krizmanić Marjanović i državna izbornica za scenski izraz Barbara Rocco. Čestitale su svim učenicima i mentorima koji su pokazali upornost i kreativnost u novonastaloj situaciji.

Nakon odluka prosudbenih povjerenstava održani su okrugli stolovi za učenike na području: literarnog, novinarskog i dramsko-scenskog izraza, školskih listova i radijskih emisija tijekom kojih su dana obrazloženja za sve radove, a učenici su mogli postavljati pitanja iz svojih oblasti stvaralaštva.

U našu školu, nakon provedene općinske razine smotre, na županijsku razinu pristiglo je ukupno 45 literarnih radova, 21 novinarski rad, 3 radijske emisije, 7 školskih listova osnovnih i srednjih škola i to iz grada Buja, Labina, Pazina, Poreča, Pule, Rovinja i Buzeta. Osim toga prijavljeno je i 10 pojedinačnih nastupa osnovnih škola i 7 srednjih, a cjelokupan dramsko-scenski izraz održan je putem Zoom pristupnica. Na internetskoj stranici škole može se pogledati virtualna izložba školskih listova.

Prosudbena povjerenstva odabrala su najbolje radove koji su predloženi za državni LiDraNo koji će se održati 19. -23. travnja 2021. 

Čestitamo svim učenicima i njihovim mentorima čiji se radovi upućuju na državnu razinu smotre!