Novosti

25/03/2021

Predavanje uz izložbu "Yakishime: metamorfoza zemlje"- Melani Kečkeš: Božica Amaterasu i japanska kultura

Arheološki muzej Istre u suradnji sa Odsjekom za japanologiju sveučilišta Jurja Dobrile u Puli, organizirao je predavanja na teme vezane uz japansku kulturu. Predavanja će se odvijati u Muzejsko – galerijskom prostoru Svetih Srca (za određeni broj posjetitelja uz prethodne prijave), a moći će se pogledati on – line na You tubeu Arheološkog Muzeja Istre.

U petak, 26. ožujka 2021., u 17:00 sati poslušajte on-line predavanje Melani Kečkeš (univ. bacc. jap.) na temu: "Božica Amaterasu i japanska kultura"

Poveznica za predavanje:https://youtu.be/fhkTsvPEDK8

Predavanje Melani Kečkeš govori o božici Amaterasu, vrhovnom božanstvu šintoizma. Božica Amaterasu je božica sunca te je time prijeko potrebna ljudima, kako za hranu tako i za sam život. Šintoizam ju uzdiže i štuje mnogim festivalima i ritualima. No, koliko je božica Amaterasu uistinu utjecala na Japan i japansku kulturu poslušajte na predavanju.

Prije predavanja koje će se proicirati u Muzejsko-galerijskom prostoru Sveta Srca, u 16:30, posjetitelji mogu uz stručno vodstvo pogledati izložbu.

Obavezno je nošenje zaštitnih maski. Za sva vodstva i predavanja potrebna je prethodna najava na:Mail: tina.sirec.dzodan@ami-pula.hrili sirectina@gmail.com Tel. 0989101280