Novosti

29/03/2021

Zamjenica gradonačelnika Elena Puh Belci otvorila 24. Otvoreno pojedinačno paraatletsko Prvenstvo Hrvatske

Jučer je na Sportsko-rekreativnom centru Veruda održano 24. Otvoreno pojedinačno paraatletsko Prvenstvo Hrvatske koje je otvorila zamjenica gradonačelnika Elena Puh Belci.

„Čestitam Atletskom klubu Spektar na organizaciji prvenstva Hrvatske u atletici za osobe s invaliditetom. Živimo u izazovnim vremenima pandemije i raduje me da vas to nije spriječilo te ste pokazali svoju dosljednost u organizaciji ovog sportskog susreta koji je okupio više od 100 sportaša. Čestitam na svemu što činite za razvoj i promicanje sporta osoba s invaliditetom, ponos ste našeg grada i meni osobno te ćete uvijek imati našu podršku. Boriti se znači živjeti i vi ste dokaz da ništa ne mora biti prepreka„ rekla je zamjenica Puh Belci na otvorenju Prvenstva.

Na Prvenstvu je od naših paraolimpijaca najkvalitetniji rezultat ostvario Miljenko Vučić u kugli od 13,49 m i Velimir Šandor u disku s daljinom od 20.02 m. Zatim Matija Sloup u kugli s 9,68 m, Ivan Katanušić u disku s 58.65 m i puljanka Mikela Ristoski u skoku u dalj od 5,40 m.

U Puli se natjecalo 105 paraatletičara iz osam europskih zemalja. Organizatori natjecanja bili su Hrvatski paraatletski savez i Atletski klub Spektar Pula.