Novosti

01/04/2021

Izložba "Heart in Colours" u Makini

Od sutra će se u Galeriji Makina moći pogledati izložba  "Heart in Colours" Aline Neculcea. Službeno otvorenje neće se održati zbog trenutne epidemiološke situacije.

Camilla Gilardi o izložbi je izjavila sljedeće: "Cvijeće također cvjeta u snijegu ako promijenite pogled, drveće je zeleno i zimi ako pokrenete maštu. Alinina tajna oduvijek je bila vjerovati u sebe čak i kad u njezinom svijetu nije prestajalo kišiti. Duboka razmišljanja, snažna životna iskustva i vrtlog osjećaja ogledaju se u njezinim djelima, zrcalu njezine osobnosti. Priroda je neizmjerna, velikodušna i moćna. Životinje postaju glasnogovornici važnih poruka i učenja: bez straha dođite do dna stvari kao što to čini kit plivajući u dubokoj vodi; sklopite samo prava prijateljstva i učinite da vas poštuju kao što to čini gorila; morate razlikovati potrebno od suvišnog poput mudre sove. Znatiželjni likovi oživljavaju i razgovaraju s nama: šaljivdžija nas poziva da budemo sigurni u sebe, ali da se ne shvaćamo preozbiljno; moderna Venera sugerira nam da se prihvatimo u svim našim oblicima i preobrazbama. Alina pruža gledatelju prekrasno putovanje koje ne započinje i ne završava ispred radova, ali koje se nastavlja u umu, povećavajući znanje i u srcu koje se pokreće i čuva uspomene. Umjetnost je univerzalna jer je besplatna. Ona je umjetnica koja je uvijek u pokretu: na njezinom putu istraživanja i eksperimenti spajaju se s instinktom i zaigranošću stvarajući djela puna čarobnih kontrasta. Za Alinu je njezin kist izvor života."

"Naš planet se masovno transformira. Vidimo ljude kako odjednom cvjetaju, preokreću svoj život, izražavaju svoju ljubav, svjetlost i životnu misiju. U osnovi, svi smo sposobni za magiju. To je naš sjajni dizajn kao ljudskih bića. Stvoreni smo za ljubav i vezu. I svi imamo prirodni dar koji bismo ovdje trebali donijeti i očitovati. Slike koje radim generiraju iz drevnih znanja, emocionalne alkemije, vidovitosti, psihologije, arhetipova, šamanizma, lucidnog sanjanja i, u srcu svega, moje intuicije. Njihova je misija pomoći vam u vašem životnom putovanju. Oni predstavljaju vrata vašeg unutarnjeg svijet i vašeg srca" , kazala je autorica.
Izložba se može pogledati svakoga dana, osim nedjelje i ponedjeljka, od 19 do 22 sata.