Novosti

29/04/2021

Boris Miletić: Uređaj za centralnu pripremu citostatika doprinijet će boljoj kvaliteti zdravstvene skrbi za građane Pule i Istre

Gradonačelnik Boris Miletić prisustvovao je danas svečanom obilježavanju početka rada uređaja za centralnu pripremu citostatika u Općoj bolnici Pula.

Prisutnima se prigodnim riječima obratila ravnateljica pulske Opće bolnice Irena Hrstić rekavši kako je uz KBC Zagreb pulska Opća bolnica jedina bolnica u Republici Hrvatskoj koja je uvodeći ovaj uređaj za centralnu pripremu citostatika implementirala veliku promjenu u primjeni citostatika u odnosu na dosadašnju pripremu. Uređaj za centralnu pripremu citostatika u zatvorenom sustavu proizvođača Becton Dickinson Austria GmbH za liječenje zloćudnih bolesti omogućuje precizno doziranje lijeka za svakog pacijenta čime se jamči sigurnost pacijenta, ali i ljekarnika koji priprema pripravak. Ukupna vrijednost uređaja i pripadajućeg informatičkog sustava iznosi 2.880.937.50 kuna

Gradonačelnik Boris Miletić pozdravio je prisutne u ime Grada Pule.„Ovo je veliki korak naprijed u smislu preciznije i kvalitetnije usluge pacijentima koji imaju potrebe za ovim lijekovima na samo u gradu Puli već na području čitave županije. Uređaj jamči sigurnost djelatnika i pacijenata te suvremen i racionalan pristup korištenju lijekova. Čestitam svima koji su sudjelovali ovom iskoraku za osiguravanje bolje kvalitete zdravstvene skrbi građana Pule i Istre“ rekao je prisutnima gradonačelnik Miletić.

Događaju su prisustvovali izaslanik predsjednika Vlade Republike Hrvatske i državni tajnik u Ministarstvu zdravstva Željko Plazonić, veleposlanik Francuske Republike u RH Gael Veyssiere, župan Istarske županije Fabrizio Radin, ravnatelj Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje Lucian Vukelić te izvršni direktor tvrtke EuroBio Concept Cyrille Rouches.

Nakon kratke prezentacije voditeljice Odjela bolničke ljekarne Lare Selovin o primjeni uređaja za centralnu pripremu citostatika uslijedio je obilazak Odjela bolničke ljekarne gdje je prezentirano funkcioniranje i upotreba uređaja.