Novosti

30/04/2021

Besplatan odvoz glomaznog otpada u MO Arena i MO Vidikovac

Kao što je već u više navrata istaknuto od strane trgovačkog društva Pula Herculanea d.o.o., zbog povećanih potreba za zbrinjavanjem glomaznog otpada, koje su posebno izražene u proljetnom periodu, isto trgovačko društvo provodi dodatnu aktivnost u programu odvoza i zbrinjavanja glomaznog otpada na području Pule. 

Naime, tijekom ožujka i travnja vrši se odvoz glomaznog otpada u gradu Puli putem specijaliziranih spremnika - rolo kontejnera po pojedinim mjesnim odborima prema rasporedu.

Organizacija prikupljanja glomaznog otpada provodi se u dogovoru sa MO-ima  koji su sudjelovali u izradi prijedloga lokacija za smještaj rolo kontejnera.

Rolo kontejneri se premještaju po dogovorenom rasporedu. Odlaganje otpada izvan dogovorenog vremena i izvan rolo kontejnera, na lokacijama koje nisu definirane ovom akcijom nije dozvoljeno!

U nastavku je raspored za odvoz glomaznog otpada za područje Mjesnog odbora Arena i Mjesnog odbora Vidikovac u periodu od3. do 8. svibnja 2021.:

U slučaju nejasnoća korisnici se mogu javiti na broj telefona Pula Heculanee: 052/541-597, 052/544-094, 052/638-401 ili na e-mail adresu: primjedbe@herculanea.hr

Prilikom odlaganja otpada potrebno je sa sobom donijeti osobnu iskaznicu ili zadnji isječak računa Pula Herculanea-e zbog evidencije. Odlaganje glomaznog otpada kontrolirati će djelatnik Pula Herculanee. Prilikom odlaganja otpada potrebno je poštivati navedene termine za odlaganje budući je odlaganje izvan spremnika i izvan predviđenog vremena odlaganja kažnjivo. Dozvoljena količina odlaganja otpada je 2m3. Nakon završetka radnog vremena rolo kontejner će se postaviti na novu predviđenu lokaciju.

Ukoliko građani ne uspiju na ovaj način zbrinuti svoj glomazni otpad na raspolaganju će imati BESPLATAN odvoz do 3m3 glomaznog otpada prema unaprijed dogovorenom terminu uz pravovremenu najavu  te  dalje cijele godine vrijedi BESPLATNO odlaganje glomaznog otpada na reciklažnom dvorištu.

Glomazni otpad prikuplja se i predaje oporabitelju gdje se dodatno selektira, drobi i iz njega izvlače korisne sirovine. Zbog toga, prikupljena sirovina mora biti čista kako bi je oporabitelj preuzeo.

Korisnici sa vrtovima i okućnicama koji proizvode zeleni otpad moći će isti zbrinuti posebnom akcijom za biorazgradivi otpad u skoroj  akciji prikupljanja zelenog otpada budući isti ne spada u glomazni otpad.

Otpad koji ne spada u glomazni otpad poput šute, građevinskog otpada, elektronskog otpada, miješanog komunalnog otpada, biorazgradivi otpad, tekstil i drugo neće biti preuzet. Vrste otpada koje se smiju odložiti navodimo u popisu.

POPIS VRSTA PREDMETA KOJE SE SMATRAJU KRUPNIM (GLOMAZNIM) KOMUNALNIM OTPADOM:

1. KUPAONSKA OPREMA: kada, tuš kada, sauna, kada za djecu, kupaonski ormar i police, zavjesa ili pregrada za tuš ili kadu, nosač zavjese, umivaonik. toalet i bide, slavina za vodu, nosač tuša, i crijevo za tuš, stalak za ručnike, ogledalo;

2. STVARI ZA DJECU: krevet za dijete, stolica i hodalica za dijete, veće igračke, dječja kolica, auto sjedalica za dijete;

3. PODNE OBLOGE: tepih, laminat, linoleum, parket, krzno;

4. NAMJEŠTAJ: ormar, komoda, ladičar, vitrina, noćni ormarić i sl., polica, stol, stolac, klupa, barska stolica, zidni/stolni sat većih dimenzija, daska kod uzglavlja kreveta, stalak, naslonjač, krevet, tabure, madrac, nadmadrac, podnica kreveta, okvir za sliku većih dimenzija, prozorske zaštitne rešetke i grilje, sobne pregrade

5. KUHINJSKA OPREMA: kuhinjski elementi, sudoper, radna površina;

6. VRTNA OPREMA: ograda i vrata, vrtni namještaj ,vrtni alat, strojevi za vrt, sjenica za vrt, posuda i postolje/nosač većih dimenzija, vrtni ukrasi većih dimenzija, vrtna klupa, crijevo za vodu, oprema za razvođenje vode te posude za zalijevanje bilja, ljuljačka, suncobran i stalak za suncobran, sklopivi bazen, roštilj;

7. OSTALI GLOMAZNI OTPAD: rolete, žaluzine, tende i sl., ljestve i samostojeće stepenice, zavjese i nosači zavjesa, vrata, staklo, prozor, prozorski okvir, invalidska kolica, dekorativni predmeti većih dimenzija, oprema za kućne ljubimce većih dimenzija, sprave za vježbanje i veća oprema za sport i rekreaciju, radijator, kante i posude većih dimenzija, tapete, daska za glačanje okvir za sušenje rublja.