Novosti

10/05/2021

Muzička akademija u Puli dobila status PRVOG REGIONALNOG SIMPOZIJA European Association for Music in Schools (EAS)

Sa zadovoljstvom vas obavještavamo da je Muzička akademija u Puli dobila status PRVOG REGIONALNOG SIMPOZIJA European Association for Music in Schools (EAS) te podršku partnera Association Européenne des Conservatoires (AEC) i Regionalne mreže Psihologija i glazba (RNPaM). 

Iako je sedmo simpozijsko izdanje pripremano u posebnim, ni malo poticajnim okolnostima, spremno ćemo ga dočekati od 13. do 15. svibnja 2021., kada će Muzička akademija u Puli u virtualnom okruženju, s ciljem unaprjeđenja glazbeno-pedagoške teorije i prakse, okupiti brojne stručnjake iz različitih glazbenih područja.

Čestitke na dobivanju statusa Muzičkoj akademiji Pula uputili su gradonačelnik Boris Miletić i pročelnica za kulturu Jasmina Nina Kamber.

Potvrđeno je partnerstvo pulskoga Međunarodnoga simpozija glazbenih pedagoga s najvećim europskim strukovnim udrugama EAS i AEC a  Međunarodni simpozij glazbenih pedagoga, pokrenut u Puli 2009., svečano se otvara  13.05.2021. te će  na njegovom sedmom izdanju, Muzička akademija Pula ugostiti 52 pozvana sudionika iz Austrije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske, Irske, Italije, Mađarske, Njemačke, Poljske, SAD-a, Slovenije, Srbije i Velike Britanije.

„Činjenica da smo dobili status PRVOG REGIONALNOG European Association for Music in Schools (EAS) SIMPOZIJA i da će nam eminentni kolega, dr. Stefan Gies iz Association Européenne des Conservatoires (AEC) održati pozvano predavanje, iznimna su čast za Muzičku akademiju u Puli i velika promocija Sveučilište Jurja Dobrile u Puli u Europi i svijetu.“ poručuju organizatori te nastavljaju;

„Listajući Knjižicu i program uvidjet ćete o kojim je sve stručnjacima riječ i to iz područja Glazbene pedagogije, Muzikologije, Solfeggia, Psihologije glazbe, Sociologije glazbe, Muzikoterapije i Obrazovnih istraživačkih projekata, a interes javnosti nadišao je naša očekivanja budući da već imamo preko 200 prijavljenih sudionika.“

Netom prije Simpozija objavit će se i zbornik radova Glazbena pedagogija u svjetlu sadašnjih i budućih promjena 7, čija je urednica izv. prof. dr. sc. Sabina Vidulin, jedinoga zbornika radova na Sveučilištu koji je indeksiran u bazama RILM i EBSCO. Zbornik broji 583 stranice i predstavlja sadržajno i tehničko suvremeno rješenje zborničke forme. Međunarodni simpozij svojim umjetničkim  programom uveličat će studenti Muzičke akademije Pula.

Više o Međunarodnom simpoziju glazbenih pedagoga možete pronaći na:
https://mapu.unipu.hr/mapu/medunarodni_simpozij_glazbenih_pedagoga


Hodogram simpozija se nalazi na stranici:
https://mapu.unipu.hr/mapu/sgp2021

Programska knjižica simpozija:
https://mapu.unipu.hr/_download/repository/Simpozijska_knjizica_Symposium_booklet.pdf

Svečano otvaranje Simpozija predviđeno je za četvrtak, 13. svibnja 2021. u 9:00 sati ujutro na poveznici:
https://unipu-hr.zoom.us/meeting/register/tJUldemprj8qGtSNG0vtB7r64ARq_dFyHtPd 

Sedmi međunarodni forum studenata glazbene pedagogije
Najavljujemo i  Sedmi međunarodni forum studenata glazbene pedagogije koji će se održat  11. i 12. svibnja 2021. godine, u međunarodnom izdanju. Svoje radove izložit će 14 predstavnika iz Hrvatske, Srbije, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Crne Gore i Poljske, a osim u zanimljivim predavanjima mladih glazbenih pedagoga, moći ćete uživati i u umjetničkom programu koji su pripremili studenti Muzičke akademije u Puli.

Dvodnevno druženje počet će svečanim otvorenjem 11. svibnja 2021. godine u 9.45, a na internetskoj stranici https://mapu.unipu.hr/mapu/fsgp2021 pronaći ćete programsku knjižicu, hodogram, poveznice putem kojih će se Forum održati, upute za sudjelovanje te sažetke studentskih radova.

Podržite izlagače i postanite dio priče Kilometri nas dijele, ideje nas povezuju.