Novosti

10/05/2021

INK sutra ugošćuje baletno-plesnu predstavu Plamteća voda

U utorak, 11. svibnja s početkom u 20 sati, Istarsko narodno kazalište-Gradsko kazalište Pula ugošćuje baletno-plesnu predstavu Plamteća voda, HNK Ivan pl. Zajc iz Rijeke.

"Voda je veličanstvena u svojoj dualnosti; pogubno je lijepa u svojim kontrastima; element je koji nas, ako joj se prepustimo, može potpuno opustiti i umiriti, ali nas jednakom lakoćom može uništiti i sve što poznamo opustošiti. Koreografija Andonisa Foniadakisa usredotoćuje se na kontrastnu prirodu vode; na reakcije i adaptacije ljudskog tijela na prisutnost vode, ne zaboravljajući pritom na njezin emocionalni i sentimentalni utjecaj na ljudsku dušu. Stoga će se uz fizičke aspekte interakcija između ljudskog tijela i vode, istražiti i metaforički aspekt vode preko kojega se ona, primjerice, koristi i kao referentna točka za opis ljudskih karaktera i životnih situacija..."
KOREOGRAF:Andonis Foniadakis
PLESAČI: Emanuel Amuchástegui / Marta Kanazir / Ksenija Krutova / Maria Matarranz de las Heras / Laura OrliĆ / Carlos Huerta Pardo / Tilman Patzak / Morgan Perez / Nicola Prato / Tea Rušin / Ali Tabbouch / Marta Voinea Čavrak / Svebor ZguriĆ. Alternacija: Maria del Mar Hernandez / Michele Pastorini

Predstava trajanje: 50 minuta