Novosti

14/05/2021

Na Gradskoj tržnici Pula obilježen Nacionalni dan osoba s intelektualnim teškoćama

Na Gradskoj tržnici Pula danas su predstavnici Udruga roditelja osoba s kombiniranim smetnjama u psihofizičkom razvoju Istarske županije – Pula u povodu Nacionalnog dana osoba s intelektualnim teškoćama, svojim štadnom i radovima uveseljavali prolaznike i upoznavali ih sa svojim radovima, aktivnostima i planovima. Na sjednici Hrvatskog sabora održanoj 31. ožujka 2017. godine jednoglasno je donesena odluka o proglašenju Nacionalnog dana osoba s intelektualnim teškoćama koji će se svake godine obilježavati 16. svibnja.

U ime Grada Pule prisutne je posjetila pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Pule, Elvira Krizmanić Marjanović, koja je pozdravila hvalevrijedno obilježavanje Nacionalnog dana osoba s intelektualnim teškoćama, pohvalivši Udrugu na svemu što čini za svoje korisnike.

Grad Pula financira projekt Udruge “Podrška osobama s intelektualnim teškoćama“, te je uvijek na raspolaganju Udruzi.

Udruga ove godine ujedno obilježava 30 godina svog rada, a bilježi oko 400 članova na području Istarske županije te oko 160 na samom području Grada Pule.

Udruga je osnovana 1991. godine s ciljem okupljanja roditelja zbog rehabilitacije, socijalizacije i zbrinjavanja osoba s intelektualnim teškoćama, te informiranja roditelja o mogućnostima ostvarenja njihovih zakonskih prava.