Novosti

31/05/2021

Još dvije izvedbe predstave DNK u Istarskom narodnom kazalištu

Nakon uspješne premijere predstave Dramskog studija INK za mlade pod nazivom „DNK“ održane 28. svibnja, zbog velikog interesa publike predstava je odigrana reprizno i u subotu, 29. svibnja. Kako interes publike i dalje ne jenjava za danas, 31. svibnja Istarsko narodno kazalište najavljuje još dvije izvedbe i to u 17:00 i 20:00 sati.

Predstavu  DNK autora Dennisa Kellyja, sudeći po broju naknadno dodanih repriznih izvedbi, očekuje dug život na daskama koje život znače.

Ovaj suvremeni klasik Dennisa Kellyja koristi priču o tinejdžerima kako bi zapravo progovorio o svima nama i našoj nemogućnosti da se othrvamo iz začaranog kruga našeg naučenog ponašanja, navika i tradicija. Odgajani smo na način da prihvaćamo društvene odnose kao nešto zadano i nepromjenjivo. Iako se tehnologija oko nas prebrzo razvija, ljudska se narav nepromjenjivo perpetuira. Često polažemo nadu u mlade ljude da će promijeniti svijet, no ovaj komad postavlja pitanja jesu li mladi spremni na promjene, jesu li dovoljno hrabri, što je potrebno kako bi se stvorila promjena?

Prijevod, scenografiju i režiju potpisuje Aleksandar Bančić, za scenski pokret  zadužena je Andrea Gotovina, a izvođači su: Lucija Blagonić, Tara Buić, Alja Erjavec, Gregor Flego, Iva Kovač, Daria Krepkova, Dora Macuka, Melissa Malešević, Moris Nikolić, Petra Povrzanović, Ema Vještica i Laura Vuković.