Novosti

08/06/2021

Sad Sam Matthäus Matije Ferlina 9. lipnja u INK

U Istarskom narodnom kazalištu – Gradskom kazalištu Pula u srijedu, 9. lipnja 2021. u 20 sati održat će se pretpremijera predstave Sad Sam Matthäus Matije Ferlina.

Nakon niza autorskih solo predstava objedinjenih naslovom Sad Sam, koreograf, redatelj i izvođač Matija Ferlin u suradnji s piscem i dramaturgom Goranom Ferčecom nastavlja scensko istraživanje odnosa koreografije, teksta, narativa i performansa, ovoga puta ulazeći u dijalog s monumentalnim oratorijem Johanna Sebastiana Bacha Muka po Mateju (Matthäus-Passion). Dugogodišnja ideja da se Bachova Muka po Mateju scenski uprizori kao izvedba za jednog izvođača i glazbeno djelo realizira se na poziv Christophea Slagmuyldera, umjetničkog ravnatelja jednog od najznačajnijih festivala izvedbene umjetnosti Wiener Festwochena te u koprodukciji kazališnih kuća, organizacija i festivala iz Hrvatske, Slovenije, Austrije i Francuske.

Nakon višemjesečnog rada u Mediteranskom plesnom centru u Svetvinčentu te Istarskom narodnom kazalištu, predstava Sad Sam Matthäus publici će po prvi put biti predstavljena 9. lipnja 2021. u 20 sati u Istarskom narodnom kazalištu u Puli.

Poslije pulske pretpremijere slijede izvedbe 23. i 24. lipnja u Parizu, 29. i 30. lipnja u Ljubljani te od 9. do 11. srpnja u Beču.

Matija Ferlin autor je niza uspješnih predstava poput Sad Sam Lucky, Sad Sam Almost 6, Nastup, Mi smo kraljevi, a ne ljudi, Staging a Play: Antigone, Staging a Play: A Glass Menagerie, Staging a Play: Tartuffe  s kojima je ostvario niz zapaženih međunarodnih gostovanja i nagrada.

Predstava Sad Sam Matthäus realizira se u produkciji Emanata (SI) i Matije Ferlina, koprodukciji Wiener Festwochena (AT), CND Centre national de la danse (FR), Istarskog narodnog kazališta – Gradskog kazališta Pula (HR) te s partnerima Mediteranski plesni centar Svetvinčenat (HR) i Bunker - Stara mestna Elektrarna – Elektro Ljubljana (SI). Projekt su podržali, Grad Pula, Grad Zagreb, Zagrebačko kazalište mladih, Ministarstvo za kulturo Republike Slovenije i Mestna občina Ljubljana.