Novosti

11/06/2021

Premijera predstave "Budi i ti cirkus!"

Premijera predstave "Budi i ti cirkus!" održati će se u petak, 11.6. u 20h u Kazalištu Dr. Inat (druga izvedba u ponedjeljak, 14.6. u 20h). Rezervacija ulaznica je obavezna zbog ograničenog broja posjetitelja. Za rezervaciju pošaljite email na c.sesir@gmail.com. 
Ulaz je besplatan.
----
„Budi i ti cirkus!“ predstava je suvremenog žonglerskog cirkuskog izričaja. Rezultat je tromjesečnog rada sa 7 naših sugrađanki koje se po prvi puta susreću s mogućnošću da sudjeluju u kreiranju i izvođenju ovakve predstave te uopće ostvare kontakt s izvedbenom umjetnošću. Predstava oslikava njihovu želju za osobnim napretkom i uspjehom. 
 
Razbijanje predrasuda, prevazilaženje granica, izlaženje iz zone komfora kao i otvaranje novih vidika su polazišta za razvoj njihove suradnje i simbioze na sceni. Pobuđivanjem određenih emocionalnih stanja, međusobnim odnosima između tijela i objekta, potpomognutim žonglerskim koreografskim partiturama i svjetlosnom scenografijom ispričana je priča koja publici pruža širok spektar tumačenja koju svako može pročitati na svoj način. 
 
IGRAJU: Teodora Grubešić, Lea Komel, Lucija Opačak, Mirela Matić Ljuba, Claudia Pučić, Helena Grubešić, Mila Kralj 
AUTORI I MENTORI: Domagoj Šoić, Milan Manić, Petra Pletikos
AUTOR GLAZBE: Marijan Jelenić
PRODUCENTICA: Irena Boljunčić Gracin
PRODUKCIJA: Udruga Čarobnjakov šešir
Grafičko oblikovanje plakata: Vjeran Juhas