Novosti

16/06/2021

Gradonačelnik Zoričić primio izbornika hrvatske karate reprezentacije

Pulski gradonačelnik Filip Zoričić primio je danas u prostorijama Komunalne palače dugogodišnjeg izbornika hrvatske karate reprezentacije, Dubravka Koleca, povodom zlatne medalje osvojene na  Europskom prvenstvu u ekipnom natjecanju održanom nedavno u Poreču.

Hrvatska karate reprezentacija osvojila je u dvorani Žatika zlatnu medalju Europskog prvenstva u ekipnom natjecanju, te tako u potpunosti izbrisala žal koji je ostao nakon prošlog prvenstva u Guadalajari kada su Kolecovi dečki nesretno zaustavljeni korak prije finala.

Dubravko Kolec vodi reprezentaciju od 2000. godine, prošao je sve razine i selekcije, te mu je ova medalja priznanje uspjeha. Zbog pandemija i promijenjene situacije domaćinstvo ovog natjecanja koje je imao švedski grad Götenborg, koji je iznenada odustao krajem 2020., za novog su domaćina odabrani Poreč i Hrvatska. Istra je tada bila zelena zona, a Žatika je odgovarala propisima. Bilo je 48 zemalja od prijavljenih 52., prepričava dojmove Dubravko Kolec, nekrijući zadovoljstvo što je baš u Hrvatskoj osvojena tako značajna medalja za reprezentaciju.

“U svojoj dosadašnjoj karijeri, uz mnogo truda, znoja i odricanja postigli ste značajne uspjehe , čestitam Vam na tome i želim da uz pomoć Grada Pule i sportskih udruga sport podignemo na još jednu višu razinu, kroz promociju, kroz podizanje razine kvalitete sportskih objekata kako bi što većem broju našim sugrađanima približili što sve u gradu imamo.” rekao je gradonačelnik Zoričić.

Zahvalivši na prijemu, izbornik Kolec potvrdio je kako se sve više mladih uključuje u razne sportske aktivnosti čime usvajaju zdrave navike i utječu na kvalitetu života.

U razgovoru s gradonačelnikom dotaknuli su se tema kao što je promocija sporta u Puli, poticanje mladih na uključivanje u sport i poboljšanje uvjeta treninga za sve sportaše.

Dubravko Kolec diplomirani je trener s dugogodišnjim iskustvom u radu te je u svojoj karijeri trenirao i radio s brojnim proslavljenim sportašima.