Novosti

23/06/2021

Održana 4.sjednica Savjeta mladih Grada Pule

Savjet maldih Grada Pule održao je svoju 4. sjednicu prošlog tjedna u Komunalnoj palači. Mladima se pridružio gradonačelnik Filip Zoričić da im uputi par prigodnih riječi i iskaže zadovoljstvo i želju za poboljšanje  uvjeta maldih u gradu.

Nakon usvajanja Dnevnog reda, predsjednik Savjeta mladih izvijestio je o sastanku sa Studentskim zborom Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli. Predsjednica Studentskog zbora prezentirala je inicijative i programe koje planiraju provesti u u narednom periodu. Savjet mladih, u skladu s Programom rada za 2021. godinu i Lokalnim programom za mlade Grada Pule planira podržati i poticati daljnji razvoj inicijativa i programa od važnosti za studentsku populaciju. Provedba kvalitetnih inicijativa i programa jača kapacitete Sveučilišta, Studentskog zbora, a time i pozitivno doprinosi izgradnji i jačanju kompetencija svih studenata.

Analiza potreba organizacija civilnog društva koje rade s mladim osobama, također je jedna od točaka u Programu rada za 2021. godinu, a u skladu je i s Lokalnim program za mlade grada Pule. Održan je radni sastanak predstavnika Grada i Savjeta mladih Grada Pule sa predstavnicima Udruge ZUM. Raspravljalo se o potencijalnim inicijativama i načinima kako potaknuti veću informiranost mladih o dostupnim kulturnim, umjetničkim, edukativnim i volonterskim aktivnostima u Puli. Inicijalna ideja o postavljanju info točke u samom prostoru Udruge ZUM odnosno Info centra za mlade u Flavijevskoj ulici je trenutno u realizaciji.

Savjet mladih pokrenuo je inicijativu promoviranja mladih pulskih umjetnika putem svojeg Instagram profila. Zainteresiranost je velika, te nastavljamo svake srijede predstaviti novog pulskog mladog umjetnika . Najbolje pojedince predstavit ćemo na skupnoj izložbi koja se planira za jesen 2021. godine.

Savjet mladih Grada Pule predložiti će Pulu kao domaćina Dana mladih Istarske županije 2021. godine. Konačna odluka bit će donešena na sastanku sa svim predstavnicima savjeta mladih u Istarskoj županiji.