Novosti

29/06/2021

Operacija pašareta 30. lipnja na KULturnom ljetu u Sisku

Komedija “Operacija pašareta” autora Branka Lučića u režiji Jasminka Balenovića bit će uprizorena u srijedu, 30. lipnja 2021. godine u 21 sat na daskama Ljetne scene Kazališta 21 u Sisku. Predstava se održava u sklopu KULturnog LJETA KKV-a.

Operacija Pašareta mnogo duguje engleskoj kultnoj seriji 'Allo 'Allo!, ali je istodobno i posve različita. U oba se slučaja radnja događa tijekom Drugog svjetskog rata, u oba je slučaja oštarija središnje mjesto nadigravanja. I jedna i druga komedija govore o svojevrsnom "suživotu" mještana i okupacijskih snaga. Sve ostalo su zakonitosti komedije, njenih zapleta i raspleta.

IGRAJU „peršone od komediji“:

PJERINA, oštarica – Nika IVANČIĆ
PJERO (njezin otac), oštar – Teo TIANI
BEPI, partizan – Lino BROZIĆ
BLOODY MARY (Mary O'Brien), egzekutorica britanske tajne službe MI6 – Lara ŽIVOLIĆ
Herr KURTZ, njemački kolonelo – Luka JURIČIĆ
Herr FLEDERMAUS, batica od Gestapa – Luka MIHOVILOVIĆ

Predstava „Operacija pašareta“ nastala je u sklopu programa Čakavske scene Istarskog narodnog kazališta – Gradskog kazališta Pula.

Obogaćujući programski sadržaj ljeta u Sisku Dom kulture Kristalna kocka vedrine (KKV) tijekom lipnja i srpnja organizira manifestaciju KULturno LJETO KKV-a koja se izvodi na otvorenom, ove godine na novoj Ljetnoj sceni Kazališta 21. Osluškujući bilo grada i ove su godine sisačkoj publici odlučili osigurati atraktivne kazališne i koncertne programe među kojima hvalevrijedno mjesto zauzima i urnebesna „Operacija pašareta“.