Novosti

29/06/2021

Kuća istarskog maslinovog ulja otvorena na novoj lokaciji u gradu

Danas se u Puli na novoj lokaciji otvorila Kuća istarskog maslinovog ulja, koja djeluje u gradu  od 2017. godine. Kroz višegodišnji rad stvoren je inovativan kulturno-turistički proizvod koji promovira lokalne posebnosti na nekoliko razina: kroz muzejski postav govori o bogatoj povijesti maslinarstva u Istri, putem vođene degustacije educira goste što to znači kvalitetno ekstra djevičansko maslinovo ulje, dok kroz trgovinu promovira i prodaje isključivo vrhunska istarska ulja s međunarodnim nagradama kao i druge vrijedne lokalne proizvode.

Želeći biti odgovoran član lokalne zajednice, Kuća ulja sudjelovala je u mnogim događanjima za građane Istarske županije i Grada Pule, a kroz muzej i edukaciju/degustaciju prošlo je više od 25.000 stranih gostiju sa svih kontinenata i preko 50 zemalja svijeta. Kuća istarskog maslinovog ulja je ušla u renomirane turističke vodiče: američki Rick Steves, francuski vodiči Le Routard te Le Petit Fute; nizozemsko i britansko izdanje Lonely Planet, njemačko izdanje DuMont i Baedeker.

Otvorenju na novoj lokaciji sudjelovala je zamjenica gradonačelnika Ivona Močenić koja se obratila prisutnima izrazivši zadovoljstvo ovakvom ponudom u gradu.

“Čast mi je pored naše prekrasne Arene otvoriti kuću posvećenu zlatnoj kaplji našeg podneblja, našeg maslinovog ulja, koje se i nekada prerađivalo baš tu pored nas u našoj Areni.

Lijepa je to poveznica za nas, ali i za mnogobrojne turiste za koje je naša regija poznata kao jedna od najboljih maslinarskih regija svijeta, a Kuća istarskog maslinovog ulja dodatno će doprinijeti obogaćivanju turističke ponude i promociji Pule, ali i šire okolice.

Ponosni na svaki projekt u gradu, na svaku promociju i ponudu, Grad Pula podržava ovakve poduzetničke ideje te ususret novoj turističkoj sezoni želimo da Kuća maslinovog ulja zaživi svoju prekrasnu priču podno Arene.” te je poželjela poduzetnici Loreni Boljunčić, ujedno i direktorici Kuće istarskog maslinovog ulja puno uspjeha u ostvarernju  sna o promociji ulja i autohtonih proizvoda.

Uz zamjenicu gradonačelnika priustni su bili i predsjednica Skupštine Istarske županije, Sandra Čakić Kuhar, direktor Turističke zajednice Istarske županije Denis Ivošević, direktorica Turističke zajednice Grada Pule Sanja Cinkopan Korotaj, mnogi poduzetnici, maslinari i građani koji su s oduševljenjem gledali uređen prostor, izložbu i atraktivne ploče, natpise i dizajn koji u tom prostoru predstavlja sve ono što jedna maslina znači, daje i nudi.