Novosti

01/07/2021

Gradonačelnik Zoričić primio uspješne nogometašice “NK Istre” i judaše kluba “Istarski borac”

Pulski gradonačelnik Filip Zoričić primio je danas, zajedno sa zamjenicom Ivonom Močenić, u prostorijama Komunalne palače, nogometašice ženskog kluba Istra U-15 u pratnji trenera Nenada Glušice. U U 15- ekipi pionirki igraju pretežito djevojčice rođene 2006. godine i mlađe. Kategorija je oformljena u rujnu 2015. godine i od onda se natječu u raznim ligama Nogometnog saveza Županije  Istarske  (U-11, U-13 i U-15) igrajući isključivo protiv dječaka, ponekad i starijih od njih samih. Nastupile su na raznim turnirima u ženskoj konkurenciji kroz 6. godina i osvojile nekoliko 1.mjesta, a u posljednjih godinu dana nižu uspjehe u kontinuitetu bez ijednog primljenog pogotka uzimajući pritom i nagrade za najbolju igračicu, strijelkinju i vratarku na svim turnirima. Uz sve uspjehe čak je 13 igračica Istre nastupilo na završnoj selekciji u Splitu u svibnju 2021.godine predstavljajući nogometno središte Rijeka .

“Hvala vam što promovirate sport i boje Grada Pule, ustrajte u svojim uspjesima, borite se za klub, dajte sve od sebe, a Grad će vam biti vjetar u leđa.” rekao je gradonačelnik te poželio im još puno osvojenih naslova.

Nakon nogometašica prijemu su nazočili sportaši Judo kluba “Istarski borac” na čelu s trenerom Deanom Ilićem. Klub “Istarski borac” djeluje na području Pule skoro 60. godina te svojim postojanjem nižu niz uspjeha i prepoznatljivost u radu.

Prekjučer je tako “Istarski borac” pomeo  konkurenciju na seniorskom prvenstvu Hrvatske s osvojenih pet zlatnih medalja na seniorskom prvenstvu Hrvatske u judu i tako srušio klupski rekord postavljen prije 11 godina.

Seniorska smotra ove je godine održana u Zagrebu, a na njoj su se zlatnim odličjima okitili Dani Klačar (do 60 kg), Robert Klačar (do 66 kg), Damian Sokolović (do 81 kg), Dominik Družeta (do 90 kg) i Lara Kliba (do 70 kg).

“Čestitam vam na ovim divnim uspjesima, vi predstavljate Grad, vaš sportski žar  i posebna energija, a Gradu će biti cilj da tu energiju i sportski duh širi  dalje i više.” rekao je prisutnima gradonačelnik Zoričić zahvalivši se što su se prijemu odazvali i što su ustrajni u svom trudu i odricanju za sportske uspjehe.