Novosti

06/07/2021

Predkadeti Košarkaškog Kluba “Stoja” na prijemu kod gradonačelnika Zoričića

U Gradskoj palači danas se održao prijem za Košarkaški Kluba “Stoja.” Mladi košarkaši „Stoje“ ostali su na korak do pobjedničkog postolja osvojivši četvrto mjesto na netom završenom Prvenstvu Hrvatske za Predkadete (U15).

Prijemu su uz gradonačelnika Pule, Filipa Zoričića prisustvovali i predsjednik Košarkaškog Kluba “Stoja” Šime Vidulin, član Uprave  Edi Cukerić i trener Dario Vidović.

Gradonačelnik Filip Zoričić poželio je svima dobrodošlicu u Gradsku palaču i pohvalio ih na postignutom rezultatu.

“Neka vam zauvijek ostane u sjećanju ova pobjeda, ovaj vaš uspjeh, ekipa ste koja ulazi u  povijesti kluba ovim osvojenim mjestom. Ponosni smo imati ovakve uspjehe u gradu, te ćemo radit na sportskom indetitetu grada. Sviđaju mi se vase boje optimizma, budućunosti i dobrih ljudi, širite to među vama i mladima. Gradu trebamo zajedno udahnuti novi duh.” poručio je prisutnima gradonačelnik Zoričić i čestitao predsjedniku Kluba i treneru na dobrom vođenju Kluba i svim postignutim uspjesima.

Predsjednik Kluba, Šime Vidulin, zahvalio se Gradu Puli na prijemu, rekao je da su dečki dali sve od sebe i naglasio koliko je u zadnjih godinu dana , zbog pandemije, treniranje bilo otežano te se odvijalo na neadekvatnom terenu. Zajedno  s trenerom Vidovićem pokreno je razgovor s gradonačelnikom Zoričićem na temu  kako bi se mogao vanjski teren kod Osnovne škole „Stoja“ poboljšat u službi i škole i košarke.

Košarkaški klub “ Stoja“ osnovan je na inicijativu prijatelja sa Stoje u svibnju 1976. godine.

Danas klub u svome sastavu ima seniorsku ekipu koja se natječe u A2 ligi Zapad, te mlađe kategorije juniora, kadeta, mlađih kadeta, dječaka i djevojčica koji se natječu u ŽL Istre.

U okviru kluba djeluje škola košarke koja se odvija u dvorani ŠSD Stoja. Naglasak Košarkaškog Kluba „Stoja“ je na radu s mladima, okrenuti su djeci i poticanju sporta kod najmlađih uzrasta.

Uz to Košarkaški klub “Stoja” organizator je tradicionalne Ljetne škole košarke i košarkaškog Kampa (koji počinje sljedeći tjedan 12.07.), Hobby - međunarodnog turnira u Mini Basketu, te Stoja Cupa, što su sve poznati turniri i manifestacije za mlađe dobne kategorije koje već dugi niz godina organizira Klub „Stoja.“