Novosti

12/07/2021

Gradonačelnik Filip Zoričić na primopredaji vatrogasnih vozila: ulaganje u sigurnost građana mora biti na prvom mjestu

Gradonačelnik Pule Filip Zoričić sudjelovao je na primopredaji triju vatrogasnih vozila koje je Vatrogasna zajednica Istarske županije nabavila za Javnu vatrogasnu postrojbu Pula te Dobrovoljna vatrogasna društva Pule i Medulina.

Riječ je o suvremenim i potpuno opremljenim vozilima koja služe za gašenje požara na otvorenom prostoru.

„Vatrogasci su jedan od kotačića koji svojim radom doprinose sigurnosti svih naših građana i da se u konačnici svi bolje osjećamo. Civilna zaštita, prevencija i sigurnost segmenti su o kojima uvijek moramo voditi računa i to se do sada pokazalo jako važnim. Vaša je uloga u očuvanju sigurnosti građana nemjerljiva. To izaziva ogromno poštovanje prema vama i čestitam na nabavci novih vozila. Radujem se da ćete upravo nabavkom novih vozila dodatno ojačati sigurnost na našem području. U vašem radu imat ćete našu konkretnu potporu jer želimo da i ubuduće ovako redovito i kvalitetno ulažete. Ljudi to žele i očekuju od vas“, rekao je gradonačelnik Filip Zoričić.

Tijekom službenog dijela primopredaje vozila okupljenima su se obratili i predsjednik Vatrogasne zajednice Istarske županije Valter Drandić, predsjednik Dobrovoljnog vatrogasnog društva Pula Petar Znahor i načelnik Općine Medulin Ivan Kirac.

Vozila je blagoslovio fra Đuro Hontić, gvardijan Samostana sv. Franje u Puli.