Novosti

13/07/2021

Održan prijem za zlatnu jedriličarku Teu Peteh

U Komunalnoj palači u Puli jučer je održan prijem za predstavnike Jedriličarskog kluba “Uljanik”, europsku prvakinju klase laser radiala, Teu Peteh i njezinog trenera Daria Klibu.

U ime grada Pule prijemu su prisustvovali zamjenica gradonačelnika Ivona Močenić i zamjenik gradonačelnika Bruno Cergnul.

Zamjenici gradonačelnika izrazili su zadovoljstvo uspjesima mlade sportašice, njenom ambicijom, voljom i trudu kojeg ulaže i postiže izvrsne rezultate. Poručili su joj da su uvijek tu, kao Grad, da budu onaj dodatni vjetar u leđa za njezine potrebe i mogućnost napretka u sportu.

Tea Peteh inače je europska prvakinja klase laser radial u konkurenciji do 17 godina. Rodom iz Rovinja, pohađa srednju školu u Puli i više od godinu dana trenira s Dariom Klibom u klubu. Ostvarila  je uspjeh mlade karijere na Europskom juniorskom prvenstvu laser radiala održanom u splitskom akvatoriju, u organizaciji Marine Kaštela. Osvojila je ukupno 8. mjesto u konkurenciji 72 jedriličarke te prvo mjesto u konkurenciji jedriličarki do 17 godina.

Tea je cijeli svoj školski život usmjerila prema Puli kako bi se što kvalitetnije predala jedrenju i ovoj olimpijskoj klasi te je svoj mukotrpan rad okrunila zlatom. Jedrenjem se počela baviti prije devet godina, a najbolje rezultate imala je u optimistu gdje je u kategoriji djevojčica do 12 godina tri puta bila viceprvakinje Hrvatske. U laseru jedri od 2018. godine.