Novosti

14/07/2021

Produžuje se rok za prijavu za posao popisivača i kontrolora Popisa stanovništva 2021.

Državni zavod za statistiku produljio je rok za podnošenje prijava za posao popisivača i kontrolora u drugoj fazi provedbe Popisa stanovništva, kućanstava i stanova u Republici Hrvatskoj do18.  srpnja 2021.

Zainteresirani kandidati trebaju na mrežnim stranicama Popisa www.popis2021.hrpopuniti prijavu za popisivača/kontrolora.

Druga faza popisa, u kojoj će na teren izaći popisivači te popisivati uz pomoć prijenosnih računala, trajat će od 27. rujna do 17. listopada 2021.

Popisivači obavljaju popisivanje svih popisnih jedinica koje nisu samostalno popisane, osobnim intervjuom sa stanovništvom pomoću prijenosnih računala te obavljaju kontrolu podataka prikupljenih u prvoj fazi Popisa koja će se provoditi od 13. rujna 2021. do 26. rujna 2021. samostalnim popisivanjem stanovništva elektroničkim sustavom e-Građani.

Kontrolori nadziru rad određenog broja popisivača te im daju smjernice za rad, tijekom trajanja Popisa s njima održavaju sastanke i pružaju im metodološku pomoć, kontroliraju točnost i obuhvat prikupljenih podataka te obavljaju druge poslove utvrđene metodologijom Popisa.

Popisivačima i kontrolorima se isplaćuje naknada  ovisno o broju popisanih kućanstava. 

Kandidati će o izboru biti obaviješteni elektroničkom poštom.