Novosti

14/07/2021

Gradonačelnik Zoričić primio predstavnike škole „Bosonogi“

Gradonačelnik Filip Zoričić primio je danas u prostorijama Komunalne palače polaznike prirodne škole “Bosonogi” u pratnji voditelja Borisa Stermotića.

Školu “Bosonogi” pohađaju djeca u dobi od četiri do osamnaest godina. U školi uče o preživljavanju u prirodi, maknuti iz udobnost svojih kauča odlučno uče i stapaju se s prirodom.

Glavni cilj škole je očuvanje prirode za buduće naraštaje.

Voditelj Bruno Stermotić zahvalio je gradonačelniku Zoričiću na prijemu, predstavio je rad škole i njihove projekte. Rekao je kako je školu “Bosonogih” dosad  pohađalo devedeset i dvoje  djece, a odradili su preko tristo treninga i pedeset pustolovina. Zadovoljan djecom, radom i napretkom voditelj Stermotić pričao je i o budućim planovima koje imaju, a sve u cilju očuvanja okoliša.

Gradonačelnik Filip Zoričić pozdravio je djecu i voditelja te konstruktivnim razgovorom uvidio s kojim se problemima susreću u prirodi, odnosno na svojim treninzima.

”Čuvanjem prirode, čuvamo svoju kuću. Posebna ste grupa i širite svoje znanje za što bolje očuvanje prirode.”poručio je gradonačelnik Zoričić predstavnicima škole.

Škola preživljavanja za djecu “Bosonogi” u cijelosti je besplatna te ne postoji obaveza učlanjenja ili bilo kojeg davanja od strane roditelja.

Škola ima za cilj uputiti djecu i mlade na vrijednosti tla po kojem hodaju, ukazati im na raznolikost života sa kojim se na tom putu susreću i na zajedništvo sa velikim duhom prirode i timskim radom.