Novosti

29/07/2021

Održan prijem za članice Odbojkaškog kluba Pula

U Komunalnoj palači u Puli održan je prijem za predstavnike Odbojkaškog kluba Pula, odbojkašice Carlu Stošić i Tinu Buršić te njihovog trenera Gorana Jovanovića.

„Čestitam vama i vašem treneru na uspjehu. Zaista je lijepo da ovako mlade djevojke imaju sportski duh i želju za natjecanjem. Želim da i ubuduće osvajate dobre rezultate, da budete još bolje i svojim primjerom motivirate buduće generacije za bavljenje sportom“ rekla je zamjenica gradonačelnika Ivona Močenić.

Carla Stošić i Tina Buršić izrazile su zadovoljstvo postignutim rezultatima rekavši da su neizmjerno sretne i nadasve zahvalne te da su i same pomalo iznenađene postignutim rezultatom.

Trener Goran Jovanović istaknuo je kako su mlade odbojkašice izborile prvenstveno svojim kvalitetnim radom i trudom ulazak u reprezentaciju. „Obzirom na pandemijske uvjete treniranja veoma je teško uvesti i zadržati natjecateljski ritam na željenoj razini. Mi smo trenirali kontinuirano koliko je bilo moguće, izostale su prijateljske utakmice i liga, ali trenerski dio je odrađen vrhunski, a djevojke su svojom upornošću i radom ušle u prvu šestorku i to je odličan uspjeh“ rekao je Jovanović.

Carla Stošić i Tina Buršić nedavno su se vratile iz Slovačke s Europskog odbojkaškog prvenstva (kategorija U16) gdje su nastupile su prvoj postavi reprezentacije Hrvatske i igrale na pozicijama dijagonale i libera. Odbojkaški klub Pula posebno je ponosan na ovaj uspjeh mladih igračica jer ovo je prvi reprezentativni nastup članica nakon dugo godina. Glavni trener Goran Jovanović koji je od dolaska u klub prije godinu dana najzaslužniji za ovakav kvalitetni pomak u igrama svojih članica. Hrvatska kadetska odbojkaška reprezentacija, u čijem su sastavu bile i Puljanke Stošić i Buršić, zaključila je na devetom mjestu svoj nastup na U-16 Europskom prvenstvu, koje se igralo u Mađarskoj i Slovačkoj.