Novosti

16/08/2021

Vrijedni i talentirani Andrej Todić i Letizia Ulika Roce na prijemu kod gradonačelnika Filipa Zoričića

Pulski gradonačelnik Filip Zoričić zajedno s pročelnicom za društvene djelatnosti i mlade Elvirom Krizmanić Marjanović primio je danas u Komunalnoj palači vrijedne, talentirane i najuspješnije maturante - Andreja Todića, 18-godišnjeg maturanta Prirodoslovno-matematičke gimnazije u pratnji ravnatelja Nikole Vujčića i Letiziju Ulika Roce, nadarenu violinistica u pratnji ravnateljice pulske Glazbene škole Ivana Matetića Ronjgova Romane Vuksan Zuban.

„Želim vam osobno i u ime Grada čestitati i reći da smo ponosni na vas. Promičete glas škole i svoga mjesta sada po Hrvatskoj, poslije po svijetu. Vi ćete sigurno biti svjetski ljudi. Ovo je simbolična zahvala vam na svemu što ste dali svojim talentima i želim vam svu sreću ovoga svijeta. Ulažite u sebe, učite i radite ali i ne zaboravite živjeti studentski život. I naravno bilo bi jako lijepo da se kasnije vratite kući jer Pula treba imati 100 tisuća stanovnika, 15 tisuća studenata, mlade i obrazovane ljude.“, istaknuo je Zoričić.

Andrej Todić bio je najuspješniji u matematici na maturi održanoj u lipnju. Točno je riješio sve zadatke i osvojio maksimalnih 60 bodova i upisao željeni Fakultetu elektrotehnike i računarstva u Zagrebu. Izrazito vrijedan i uspješan maturant sudjelovao je brojnim natjecanjima iz matematike i informatike još od petog razreda osnovne škole, a bavi se i programiranjem, rješavanjem algoritamskih problema i ostalim srodnim aktivnostima.

Letizia Ulika Roce nadasve nadarena violinistica koja osvaja izvrsne rezultate na brojnim domaćim i međunarodnim natjecanjima, a svakako treba istaknuti položeni prijemni ispit na Muzičkoj akademiji u Zagrebu kao prva najbolja kandidatkinja. Letizia je položila dva razreda u jednom, te bez imalo problema savladala sve glazbene izazove s kojima se  susretne. Redovito je nastupala van svake konkurencije, kao najmlađa.

Pulske škole iznjedrile su pametne i vrijedne mlade ljude i Grad Pule će im uvijek biti podrška u daljnjem radu i razvoju, a isto tako i sam grad će se razvijati u pravcu pružanja im pune podrške za povratak i život u Puli nakon završenog studija.