Novosti

16/08/2021

Zoričić: „Koračate u nova iskustava, ali ne zaboravite djetinjstvo“

Pulski gradonačelnik Filip Zoričić danas je u Zajednici Talijana (Circolo) primio najuspješnije osmaše Grada Pule u školskoj godini 2020./2021 u pratnji svojih ravnatelja uručivši im pritom simbolične poklone u znak zahvalnosti na uspjesima. Prijemu je nazočila i pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti i mlade Elvira Krizmanić Marjanović.

 

„Zahvaljujem se na trudu koje stu uložili i želim vam sreću u daljnjem školovanju. Iako idete u novi korak ne zaboravite djetinjstvo. Osnovna škola je jedno predivno razdoblje, koje čuva posebnu dječju ljubav. Bilo bi lijepo da se jednoga dana vratite i posjetite svoje bivše profesorice i profesore, obiđete svoje učionice i na tren se vratite u ta lijepa iskustava koja ćete pamtiti cijeli život.“, kazao je pulski gradonačelnik Filip Zoričić, te im za kraj poručio da se još malo odmaraju budući škola počinje brzo.

 

Odličan uspjeh i najbolje rezultate ostvarilo je njih 21 iz 11 pulskih osnovnih škola i to:

OŠ Vidikovac – Leonora Lenić

ŠOO  - Raul Lovrić i Mauro Zović

OŠ Monte Zaro - Emina Hadžić i Blaž Grabrić

OŠ Tone Peruška - Maja Zidarić

OŠ Centar - Lucija Damianić i Teodor Grubešić

OŠ Kaštanjer - Katarina Crljenko

OŠ Veruda -Ema Golja i Eli Županić

OŠ Šijana - Petar Grgurević, Marko Levak i Kim Radešić

OŠ Stoja  - Nikola Pušić i Borna Černe

OŠ G.Martinuzzi - Stefano Stocco, Erik Rossanda i Matej Beltrame

OŠ Veli Vrh - Anđela Rajković  i Luana Orbanić.

Uobičajeni tijek nastave u protekle dvije školske godine prekinut je te su morali zajedno s učiteljima, nastavnicima i ravnateljima uložiti izniman trud i spremnost na prilagodbu novim obrazovnim okolnostima.  Unatoč izazovima s pandemijom i online nastavom učenici su pokazali svoju ustrajnost, volju i želju za učenjem.