Novosti

25/08/2021

Promocija filma košarkaške legende „Rađa“

„Rađa“ – naziv je dokumentarnog filma proslavljenog hrvatskog košarkaša Dina Rađe koji će svoju pulsku promociju, nakon one održane u Splitu i Zagrebu, imati u srijedu, 25. kolovoza na pulskom Kaštelu kojoj je pokrovitelj i Grada Pule a organizator javna ustanove Pula Film Festival i novinar Daniel Sponza.

Ulaznice po cijeni od 50 kuna svi zainteresirani mogu kupiti na samom ulazu od 19 sati na dan promocije, a sav prihod od prodaje ulaznica namijenjen je sanaciji vanjskog košarkaškog igrališta "Dražen Petrović" na Stoji. Uz ulaznicu potrebno je imati COVID potvrdu ili negativan test ne stariji od 48 sati.

U suradnji s Bar logistic Pula uz ulaznicu će sve posjetitelje pri dolasku osvježiti gin tonik, a party prvog pulskog gina Sette Monti upotpuniti će cijelu večer.

Dino Rađa, naš proslavljeni košarkaš bogate svjetske karijere od trofejne ekipe splitske "Jugoplastike" do NBA ekipe velikih "Boston Celticsa", standardni reprezentativac i osvajač svjetskih trofeja, te odnedavno i stanar Kuće slavnih i zvijezda filma, družit će se s publikom prije i nakon projekcije, zato ne propustite ovu večer na Kaštelu.

Hrvatski dokumentarni film „Rađa“ iz 2020. godine redatelja Vojana Koceić prikazuje presjek sportske karijere hrvatskog košarkaša Dina Rađe. Film se dotaknuo dva naslova prvaka Europe sa Splitom, olimpijski finale protiv Dream Teama, Tonija Kukoča, gubitka Dražena Petrovića. Sniman je tri godine na lokacijama u Splitu, Bostonu, Beogradu, Springfieldu, New Yorku, Atlanti, Indianapolisu a film je premijerno prikazan 5. ožujka 2020. u Splitu te potom u Zagrebu.