Novosti

03/09/2021

Predstavnici U11 ekipe NK Istre 1961 s trenerima na prijemu kod gradonačelnika Filipa Zoričića

Gradonačelnik Pule Filip Zoričić u petak, 3. rujna 2021. godine nastavio je s redovitim primanjem predstavnika sportskih klubova u Komunalnoj palači u Puli. Posebno veseo i emotivan bio je susret s nogometašima U11 ekipe NK Istre 1961 i trenerima te predstavnicima kluba Vitomirem Butorcem, Igorom Krajncom Sašom Peršićem, Goranom Vujicom i Josipom Brekalom.

U11 ekipa Istre 1961 osvojila je turnir  “Euro-Finale U11” koji se za prošli vikend održao u Brčkom i time ostvarila povijesni rezultat.

„Čestitam vam na vašem odličnom uspjehu zbog kojega sam jako sretan i ponosan. Vi ste prezentirali naš grad, Istru i Hrvatsku te doista vama, trenerima i Klubu od srca čestitam. Kao gradonačelnik i kao bivši nogometaš želim da u klubu igraju naša djeca te da sanjate igrati za seniore i zabiti gol u zadnjoj minuti. Želim da budete prvaci Hrvatske i da ostanete što duže u Klubu“, rekao je gradonačelnik Pule Filip Zoričić.

Gradonačelnik je poručio kako je svjestan da iza ovakvih sportskih uspjeha stoji puno truda, zalaganja i odricanja.

„Svjestan sam da vam pomoćni teren nije dobar i mi ćemo ga dogodine cijelog obnoviti te ćemo izgraditi još jedan novi teren u Puli jer želimo da imate što bolje uvjete“, poručio je gradonačelnik Zoričić.

Voditelj Omladinskog pogona NK Istre 1961 Vitomir Butorac zahvalivši se na prijemu rekao je kako je Klubu čast i zadovoljstvo zbog upriličenog prijema pogotovo za male šampione „koji su zasigurno svijetla budućnost našeg grada“.

U11 ekipa Istre 1961 osvojila je turnir  “Euro-Finale U11” održan u Brčkom. Rio Joka proglašen je najboljim igračem turnira, dok je golman Deni Marković primio samo jedan gol na cijelom turniru.

Istra 1961 kao najbolja ekipa i pobjednik regionalnog turnira osvojila je besplatan smještaj i puni pansion za cijelu svoju ekipu na nadolazećem “Svjetskom Prvenstvu Champions Trophy” turnira za U12 generaciju, koje će se održati od 17. do 19. lipnja 2022. u Beču.