Novosti

07/09/2021

Pulski festival komorne glazbe „Pulski glazbenici Puli“

Započeo je 22. po redu Pulski festival komorne glazbe „Pulski glazbenici Puli“ nastupom gostujućeg Tria Jongen u Samostanu Sv. Franje na kojemu su se predstavili flautistica Renata Penezić, fagotist Žarko Perišić i pijanistica Marina Matolić.

Pokretač ovog festivala je prof. Jakša Zlatar i Hrvatska glazbena scena mladih.
Jakša Zlatar, redovni profesor zagrebačke Muzičke akademije i Muzičke akademije u Puli, kao nekadašnji pulski gimnazijalac i učenik pulske Glazbene škole, prije 21. godinu pokrenuo je ovaj festival, sa željom da se publici predstave brojni pulski umjetnici danas nastanjeni diljem Hrvatske i u inozemstvu. Vođenje festivala od 2020. godine preuzima Istarska glazbena scena mladih.

U sklopu festivala na rasporedu su još tri koncerta, svi koncerti započinju u 20 sati, a ulaz je slobodan.

Festival se 10. rujna nastavlja koncertom sopranistice Patricije Žudetić i pijanista Roberta Batelića u Crkvi sv. Franje. Patricia Žudetić studentica je pjevanja u Zagrebu, Robert umjetnički suradnik na pulskoj Muzičkoj akademiji.
Sljedeće subote, 18. rujna, nastupa klavirski duo Jakša Zlatar i Vesna Ivanović Ocvirk, profesori Muzičke akademije u Puli.

Festival se nastavlja u listopadu na Maloj sceni INK-a, gdje će se u petak, 8. listopada, održati posljednji koncert festivala, kada će nastupiti sopranistica Marija Kuhar Šoša, profesorica solo pjevanja na Muzičkoj akademiji u Puli i pijanist Marijo Šoša.