Novosti

16/09/2021

Stolnotenski klub Pula proslavio vrhunske rezultate

Pulski gradonačenik Filip Zoričić sa suradnicima upriličio je jučerašnje druženje s članovima Stolnoteniskog kluba Pula u dvorani "Dina Pervan Rabelo" Doma sportova "Mate Parlov", povodom  ostvarenih izvrsnih rezultata na prvenstvima Hrvatske.

Zoričić je čestitao sportašima, trenerima i cijelom klubu na postignutim uspjesima, te istaknuo da se sport u Puli treba još značajnije razvijati i dovesti na prepoznatljive temelje jer to naša djeca i sportaši naprosto zaslužuju. Grad Pula učiniti će sve što je u mogućnosti po tom pitanju, kako u vidu infrastrukture tako i same promocije sporta.

Sadašnja generacija mladih članova kluba je na prvenstvima Hrvatske osvojila 16 medalja 2020. godine i 24 medalje 2021. godine što je klub svrstalo kao daleko najuspješniji stolnoteniski klub u Hrvatskoj.

Inače, STK „Pula“ je osnovan 1974. godine i  od osnutka igra važnu ulogu u Hrvatskom stolnom tenisu.  U 47 godina postojanja mnogi su sudjelovali i dali svoj doprinos u razvoju kluba na razne načine. Klub je posebno posvećen radu s mladima i najbolje rezultate postiže u mlađim uzrastima iako i seniorske ekipe (muška i ženska) nastupaju u najvišem rangu natjecanja (Hrvatska Superliga).

Većina igrača i igračica ove trofejne generacije je proizašla iz klupskog projekta „Serva za budućnost“ čiji je autor trener Alen Ivančin.

Navedeni projekt je idejno pokrenut 2014 godine, kao pilot projekt, u suradnji s dječjim vrtićem „Mali Svijet“ i kroz određeni period je usklađen s propisima RH, a  2020. godine projekt je ušao u redovno financiranje Sportske zajednice Grada Pule.

Najbolji rezultat kluba u seniorskoj konkurenciji je 2. mjesto muške momčadi u Superligi 2006. godine.

Najistaknutiji izdanak pulske stolnoteniske škole je Tomislav Pucar, sadašnji reprezentativac i sudionik Olimpijskih igara u Tokiju.

Klub svoje trenažne procese provodi u dvorani „Dina Pervan Rabelo“ u Domu sportova „Mate Parlov“. Nekadašnja dvorana 3 je dobila ime po prerano preminuloj članici u dobi od 30 godina.