Novosti

20/09/2021

Predstavljanje projekta „ZaBoravak“ Doma za starije osobe Alfredo Štiglić Pula

U utorak,21. rujna 2021. godine u Komunalnoj palači (Forum 1) u Puli s početkom u 11,00 sati  održat će se konferencija za medije na kojoj će se najaviti aktivnosti projekta „ZaBoravak“ Doma za starije osobe Alfredo Štiglić Pula i obilježiti Svjetski dan Alzheimerove demencije.                                                                                                      

Na konferenciji će sudjelovati: pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti i mlade Grada Pule Elvira Krizmanić Marjanović, pomoćnica pročelnice Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Istarske županije Davorka Maras-Tkačuk, ravnateljica Doma za starije osobe Alfredo Štiglić Pula ujedno i voditeljica projekta Vesna Grubišić Juhas, voditeljica Odjela za demencije Doma za starije osobe Alfredo Štiglić Pula Doris Apostolovski te koordinatorica projekta „ZaBoravak“ Ana Rumak.

Projekt „ZaBoravak“ prijavljen je Europskom socijalnom fondu u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. – Unaprjeđenje postojećih i širenje usluga izvaninstitucionalne skrbi na području odabranih urbanih aglomeracija/ područja Osijek, Pula, Rijeka, Slavonski Brod, Split, Zadar i Zagreb u partnerstvu s Gradom Pula-Pola.

Svjetski dan Alzheimerove bolesti obilježava se 21. rujna, kao dan solidarnosti koji ujedinjuje oboljele, njihove obitelji, skrbnike, udruge i stručnjake u svrhu podizanja svijesti u javnosti o toj teškoj bolesti.