Novosti

28/09/2021

Početak radova sanacije odlagališta otpada Kaštijun

U sklopu realizacije EU projekta „Sanacija odlagališta Kaštijun u Puli“ , 1. listopada 2021. godine izvođač radova G.T. TRADE d.o.o. Split uvest će se u posao.

Svrha ovog projekta je sanacija i konačno zatvaranje odlagališta '' Kaštijun“ na području Grada Pule, zatvorenog za odlaganje otpada krajem 2018.godine, čime će se pridonijeti sprečavanju potencijalnih negativnih utjecaja ovog odlagališta na okoliš i ljudsko zdravlje, odnosno zaštiti podzemnih i površinskih voda, smanjenju emisije stakleničkih plinova te zaštiti i očuvanju prirodnog okoliša. Provedba projekta u skladu je s ispunjenjem međunarodnih obveza definiranih Ugovorom o pristupanju Republike Hrvatske Europskoj Uniji, te pridonosi održivom razvitku, učinkovitoj zaštiti i korištenju prirodnih resursa, unaprjeđenju prirodnog i životnog okoliša.

Radovi se izvode temeljem Ugovora zaključenog 19. svibnja 2021. godine između Grada Pule i tvrtke G.T. TRADE d.o.o.. Ukupna vrijednost radova iznosi 19.876.250,00 kn s PDV-om, a očekivano trajanje izvođenja radova je 10 mjeseci.

Usluga vođenja projekta povjerena je tvrtci PONTIFEX d.o.o. Pula, a usluga stručnog nadzora i koordinatora zaštite na radu, te usluga projektantskog nadzora tijekom izvođenja radova tvrtci IPZ UNIPROJEKT TERRA d.o.o. Zagreb.

EU projekt „Sanacija odlagališta Kaštijun u Puli ''odobren je za sufinanciranje u okviru Poziva za dostavu projektnih prijedloga „Sanacija i zatvaranje odlagališta neopasnog otpada“ Ministarstva zaštite okoliša i energetike, referentne oznake KK.06.3.1.04, financiranog iz fondova Europske unije, odnosno iz Kohezijskog fonda u financijskom razdoblju 2014-2020.