Novosti

22/10/2021

Svečano promovirani studenti Istarskog veleučilišta – Università Istriana di scienze applicate

U Domu hrvatskih branitelja danas je svečano promovirana II. generacija studenata Istarskog veleučilišta – Università Istriana di scienze applicate.

Ovom svečanom činu pristupilo je 35 diplomanata od ukupno 50 promovenata: stručni specijalisti kreativnog menadžmenta u procesima, stručni prvostupnici inženjeri politehnike, stručni prvostupnici inženjeri mehatronike i stručni pristupnika politehnike.

U ime Grada Pule čestitke na uspjehu diplomantima uputila je Ivona Močenić zamjenica pulskog gradonačelnika.

„Danas smo se ovdje okupili da Vama, dragim našim studentima, uveličamo Vaš dan, Vaš uspjeh i trud koji ste uložili u godine školovanja. Ovo je početak novog razdoblja za Vas stoga Vam u ime gradonačelnika Grada Pule i svoje osobno želim od srca čestitati i poželjeti  puno uspjeha. Budite vrijedni, ostvarite svoje potencijale, nastavite se educirati jer je to cjeloživotni proces i, naravno, ostanite nam u Puli. Još jednom iskrene čestitke i sretno svima.“, kazala je Ivona Močenić.

U ime osnivača Istarske županije prigodno se obratila zamjenica istarskog župana Jessica Acquavita. Uz čestitke studentima istaknula je da obrazovanje stoji visoko na listi prioriteta Istarske županije. „ O tome dokazuje cijeli niz investicija, projekta i programa i upravo s ciljem dodatnog razvoja visokog školstva Županija je osnovala Istarsko veleučilište s težnjom da se osiguraju konkurenti kadrovi u skladu s potrebama tržišta rada i daljnjeg razvoja Istre.“, izjavila  je zamjenica župana.

Za kraj se diplomantima i gostima se s puno emocija i ponosa obratio sam dekan dr.sc. Daglas Koraca.

„Izuzetna mi je čast što mogu ovim krasnim i uspješnim ljudima prenijeti neke poruke. Diplomanti, danas je Vaš dan! Ovdje smo se svi okupili da bi Vama čestitali. Promocija je dan kada slavimo Vašu strast za stjecanjem znanja i Vašu želju da postanete vrhunski stručnjaci u području programa koji ste studirali. Danas je ritual kojim odajemo počast svemu onome što ste postigli na Istarskom veleučilištu. Pred Vama se prostiru novi putevi u kojem koračanju Vam želimo uspjeh, a on je jedinstven kod svakoga od Vas.“, poručio je, između ostalog, dekan Koraca, te zahvalio i obiteljima i prijateljima koji su bili velika podrška studentima na putu školovanja. Isto tako posebnu zahvalu uputio je čitavom kolektivu Istarskog veleučilišta koji su neumorno radili i prenosili znanja i pomagali studentima u njihovim potrebama.

Svečanost su nastupom uveličali Akademski mješoviti zbor studenata Muzičke akademije u Puli pod vodstvom maestra doc. art. Domenika Briškog.